49

Цените се изравняват: Гърците вече не пазаруват у нас

От 2-3 месеца гърците вече не идват у нас да пазаруват, защото цените са близки до тези, на които купуват в Гърция, стана ясно от думите на преподавателя по икономика проф. Йоаким Каламарис по bTV.

Големият скок на инфлацията в еврозоната бе през март, през април имаме забавяне. Това е първи знак, че вървим леко към стабилизиране, но стабилизиране на тези високи нива, каза Лъчезар Богданов от Института за пазарна икономика.

Ако Европа наложи стриктно ембарго върху руския петрол, може да вкараме Европа в рецесия, предупреди Богданов. Това е големият риск за Европа. 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
4000

4000

08.05.2022 | 19:14

На коя стока или услуга имаме стабилизиране на цената? Аз всяка седмица гледам всичко е на горе. Дизелът е с 14ст. на горе за последната седмица, следователно всички стоки поскъпват, другата седмица пак така и къде е това стабилизиране? Гърците естествено, че няма да пазаруват вече тук, а само в Турция, защото и те си правят сметка, макар че техните заплати и пенсии се увеличиха 2 пъти само тази година и горе долу са на кантар с инфлацията, не като нашите мутри в парламента, които само техните заплати си повишават секи месец, а бедният народ става все по-беден.

Отговори
2 0
Пит

Пит

08.05.2022 | 12:43

А доходите ни са на светлинни години по-ниски. На това се казва : "На гол дирник чифте пищови."

Отговори
4 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?