Цакат ни със скрити такси на морето: Искат по 5 лева на ден за климатик и детска кошара

Хотелиерите не се отказаха да цакат туристите с всевъзможни такси дори на фона на второ поредно трудно лято. При условие, че чуждестранните групи по Черноморието ще бъдат кът, а бизнесът ще се крепи на родни туристи, лошите практики от миналото не са забравени.

Такса „климатик“ продължава да се начислява в много морски хотели и къщи за гости, показа проверка на „Марица“. Тя масово е 5 лева на ден. Хотел в Кранево дори не е оборудвал всичките си налични стаи с охлаждащо устройство и така има два отделни ценоразписа. Двойна стая с климатик в пиковия сезон  се продава за 50 лева, а без струва 40 лева.

5 лева на ден се иска и от родители на бебета за кошарка за спане. За да си спестят този разход, много семейства предпочитат да натоварят сгъваема кошара от вкъщи, стига да я имат. В интерес на истината, в повечето хотели предоставянето на креватчето е безплатно, с важно уточнение - до изчерпване на наличните. Ако в един и същ момент има много малки гости на хотела, кошарите могат и да не стигнат за всички.

Къщи за гости, главно по балканите, пък имат практиката да събират депозит още при пристигане на гостите. След края на престоя им и оглед дали няма щети, той се връща.

За да оптимизират разходите си, собственици на морски хотели категорично отказват да настаняват туристи само за една нощувка. Защото за камериерките най-малко това означава ново почистване на стаята и смяна на спалното бельо. Особено когато местата за настаняване пускат оферти с намаление в сайтове за колективно пазаруване, с дребен шрифт е уточнено, че тънките цени са валидни при мининум две нощувки. Хотел в Слънчев бряг дори има още по-строги изисквания - към уикенда да се добавят поне още две нощувки в делнични дни. Само при тези условия ол инклузивът би излязъл 45 лева на човек във върховия летен  сезон. Къща за гости в Поморие пък е записала в ценоразписа си, че ако туристите ще прекарат една-единствена нощ при тях, трябва да преглътнат оскъпяване от 25% от цената на рецепция.

Големите хотели имат наказателна такса и ако гостът не освободи стаята си до 12 часа на обяд в деня на отпътуване. Тези, които са оборудвани с електронна система за достъп до стаите, просто блокират картата на клиентите и това е първото словесно предупреждение. На Елените обаче таксуват с 40 лева допълнително, ако туристите си тръгнат до 16 часа вместо до 12 часа и със 70 лева, ако освободят стаята до 19 часа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Сашо

Сашо

04.07.2021 | 21:02

Ало журналиста, преди да напишеш тия глупости защо не сметнеш колко струва тока ако климатика работи 24 часа.

Отговори
1 0
местен

местен

04.07.2021 | 17:38

Тази "статия" някой "журналист" си я изсмукал от едно място на педя под пъпа !

Отговори
4 2
LA CUCARACHA

LA CUCARACHA

04.07.2021 | 14:38

За пореден път се убеждавам,че БГ журналистите работят за чуждите курорти.Явно там си почиват безплатно. С такива безумни статии и непрекъснато облъчване от медиите ,колко е зле на нашето Черноморие и как само се чудят хотелиерите с какво и колко повече да ги измамят. Само ние, защото сме много умни и хитри си плюем нашето и слагаме на пиедестал чуждото. Но.,....народопсихология, само се оплакваме и плюем. Драги журналисте, защо веднъж не напишеш колко ни е красиво черноморието и как всички ние трябва да го предпочетем пред чуждото море. Непрекъснато чета такива статии,като тази .Яко се настройва общественото мнение против БГ, нашето и родното.

Отговори
5 5
Божков

Божков

04.07.2021 | 11:25

Ще строя в Дубай!

Отговори
4 2
Габи

Габи

03.07.2021 | 20:18

Какво ги интересува, че гонят клиентите?Тях държавата ги обгрижва най-много. Не стига, че строиха безразборно по черноморието, ами сега трябва да бъдат възнаграждавани за това безумие.

Отговори
53 3
ами

ами

03.07.2021 | 19:11

Ако случайно оцелееш по пътя няма начин това да се случи в хотела. Вете им мам и газ към Гърция.

Отговори
25 7
Миткж

Миткж

03.07.2021 | 19:06

Ще чакате да дойдете,Турция и Гърция ни зоват.В кошарите ще си почивате вие биснес играчите на спокойствие

Отговори
36 7
Хаха

Хаха

03.07.2021 | 18:45

Хохо, то затова нормален българин не ходи на бг море

Отговори
41 7
Батко

Батко

03.07.2021 | 17:52

Тия ще изгонят и останалите идиоти, които ходят на Чеерноморието

Отговори
50 7
11g

11g

04.07.2021 | 00:23

Pri byr var lig noj zl al aree..,,0)?;:[email protected]#¶~~|×ש℅{°€¶¶

Отговори
1 4

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?