Бунтарите да си седнат на дупетата и да не правят глупости

- Как ще коментирате факта, че Славчо Атанасов и група делегати сезират съда и прокуратурата за нередности на 4-тия извънреден конгрес и искат всички решения да бъдат отменени?

- От вас научавам това. Първо, един мъж като загуби, има един-единствен път на поведение: става и стиска ръката на победителя. Още повече че на три дебата, в които участвахме двамата със Славчо Атанасов, аз декларирах, че ако загубя дори с един глас, няма да оспорвам конгреса. Той заяви същото. Загубиха и би трябвало да бъдат коректни, а явно не са.

- Техните аргументи са, че имало много нередности по време на Конгреса - фалшиви делегати, хора с баджове без имена и структури, гласуване на сътрудници с карти за делегати и др.?

- Не е възможно да гласуват сътрудници с карти на делегати, защото картите на едните са „червени", а другите са „бели". Освен това имаше преброители и на двете страни в залата. Резултатите, който обявяваха преброителите, бяха общи. Второ, решението на Мандатната комисия, която се произнесе по избора на делегатите на конгреса, не беше оспорено в залата. Това ясно личи на протоколите. Освен това имаше нотариус, който удостоверяваше всяко нещо, което се случва на форума.

- Двама от хванатите фалшиви делегати са от Русе - Пламенка Станчева и Янка Великова. Как ще коментирате това?

- Няма начин това да се е случило, защото ако има протокол, на който са записани едни имена, няма как да има протокол с други. Всички протоколи бяха връчени на Мандатната комисия и тя ги провери за половин ден и накрая отстрани двама делегати. Всички е записано и е налице.

- Какви компромисни варианти бяха предложени по време на Конгреса?

- Те бяха много, дори и в събота вечер имаше предложения. Имаше контактни групи на двете страни и те търсиха компромисно решение. За съжаление ние със Славчо Атанасов се бяхме договорили, но част от неговия щаб не се съгласи с това.

- Имате предвид варианта, в който вие и Славчо Атанасов да сте съпредседатели на ВМРО-БНД?

- Точно този вариант споменавам. Освен това бяха обсъдили и други варианти, но те ги отказаха. Затова Конгресът реши в неделя отново аз да съм председател. Но има нещо друго.

- Кажете...

- Ако те са смятали, че Конгресът е нелегитимен, делегатите са нередовни, защо стояха до последно там. Когато видяха, че губят всички избори и нямат мнозинство при гласуванията, чак тогава напуснаха. Те видяха, че Славчо Атанасов няма да бъде избран. Ако ти се съмняваш в нещо, защо стоиш ден и половина, а не си тръгнеш в самото начало.

- Какво е бъдещето на организацията след Конгреса? Пловдивската структура заявиха,че няма да правят алтернативна ВМРО.

- След като няма да правят разцепление, да сядат на една маса с победителите и да почват да работят.

- Как ще работите с тях, след като явно има конфликт между вас?

- Не си спомням Славчо Атанасов да е участвал в подкрепа на моя кампания. За депутат съм се явявал три пъти и досега той не е дошъл да ме подкрепи в кампания. А аз съм го подкрепял и преди той да бъде кандидат за кмет, и след това съм работил за неговите кампании.

- Ако съдът реши да има нов конгрес...

- Ако се стигне до такъв вариант, те ще загубят и новия конгрес. Защото това, което правят, ще отврати и хората, които са се клели в организацията. За това има нормален избор и когато той се случи, загубилият го приема. Всичко друго са приказки и „наливане от пусто в празно". Призовавам ги да си седнат на задните части и да помислят за бъдещето на организацията и да не правят глупости. През тези два месеца многократно предлагах да седнем и да се разберем като мъже. Нямаше желание за това.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
dan

dan

21.10.2009 | 08:17

pzodajni pomiari

Отговори
0 0
Атанас

Атанас

20.10.2009 | 07:54

Не са седнали да преговарят с теб като мъже, щото ти си помиар и гьон-сурат!

Отговори
0 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?