bTV отвърна на министър Рашков за Биляна Гавазова и Златимир Йочев

bTV Media Group излезе с позиция след острите думи на министърът на вътрешните работи Бойко Рашков:

"Днес той използва ефира на националното радио БНР, за да коментира почтеността на водещите на "Тази сутрин“ Биляна Гавазова и Златимир Йочев, като направи внушение, че те са изпълнявали поръчка чрез интервюто си с него (на 17 май) и дори препоръча на собствениците на медията да ги отстранят като водещи.

bTV Media Group счита за силно обезпокоително за медийната среда в България, че след повече от 30 години демокрация и свобода на словото в страната, длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения. Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните журналисти, публично демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като основна причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници. 

Отчитаме силната роля, която медиите играят за изграждането на истории и отправянето на послания на политическите фигури, партии и кандидати по време на активната предизборна кампания. Единствената роля на bTV обаче е да предоставя обективно и плуралистично отразяване на новините в интерес на своите зрители.

bTV се противопоставя на всяка форма на влияние или манипулация от трети страни. Намесата на представители на властта и други преки или косвени играчи в предизборната кампания няма да се толерира и ще се счита за дезинформация".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
БТВ СА ГА ДНИ! АМА МНОООГО ГА-ДНИ И ПРОДАЖНИ!

БТВ СА ГА ДНИ! АМА МНОООГО ГА-ДНИ И ПРОДАЖНИ!

18.05.2021 | 15:54

ВСИЧКИ В БТВ СА ГЕРБАДЖИЙКИ ПОДЛОГИ! А ИСТИНСКИЯТ СОБСТВЕНИК Е НЕИЗВЕСТЕН!!! МАЙ ПАК СА ДВАМАТА ШИШКОВЦИ-БОКО И ДЕЛЯН. НАИСТИНА СЛУЖЕБНИТЕ МИНИСТРИ НЯМАТ РАБОТА В НАЦИОНАЛНИТЕ МЕДИИ! ВСИЧКИ МИСИРКИ СА ПЛАТЕНИ ДА СЕ ЗАЯЖДАТ И ДЪРЖАТ ТЕНДЕНЦИОЗНО С ТЯХ И ДА ЛЪЖАТ, ЯКО ДА ЛЪЖАТ, ЗА ДА УГОДЯТ НА ТУ ЛОВИЩЕТО ОТ БАНКЯ. БРАВО НА МИНИСТЪР РАШКОВ! РАЗРИТА ГО ТОВА СМРЪДЛИВО ЗМИЙСКО ГНЕЗДО

Отговори
16 3
Отдавна не гледам БТВ, нито я слушам!

Отдавна не гледам БТВ, нито я слушам!

18.05.2021 | 15:30

Отдавна нито ги гледаме, нито ги слушаме! И не, не сме изобщо от феновете на Рашков - просто в послушанието си мисирките паднаха до 112-то място по свобода на словото! И още копаят!

Отговори
25 2
Браво  на  министър  Бойко  Рашков

Браво на министър Бойко Рашков

18.05.2021 | 14:01

Показа че държавното ухо в негово лице е достатъчно силно та да чуе какво се говори в ушните слушалки на платените послушковци. Журналисти а? На малкия пръст на техния колега Бойко Василев не могат да се хванат. Чудя се как такъв голям министър се е съгласил да ходи в тази платена но не реалистична телевизия-БТВ. Министри като Бойко Рашков трябва да ги изпитва само Бойко Василев.

Отговори
23 5
Валя

Валя

18.05.2021 | 13:47

Не гледам сутрешен блок! Не е професионален! Биляна прилича на селска клюкарка! Бойко Борисов си е предплатил да го защитават и рекламират глупостите! Марица пуснете ми коментара !!!

Отговори
23 9
Валя

Валя

18.05.2021 | 13:42

Много непрофесионално водят сутрешния блок! Биляна е изключително неприятна и страшно простее! Явно Герб си е предплатил да продължават да го рекламират като грижовен премиер! Да ги накажем както накзахме Нова! " Аз не гледам БТВ"!!!

Отговори
26 8
...

...

18.05.2021 | 13:36

Бойко Рашков трябва да ходи в БТВ със заглушаващо устройство, за да са види колко са безпомощни водещите! Кой им задава въпросите? Защо той не е най-отпред и да ги задава, а се крие зад водещи-кукли на конци?

Отговори
25 2
Док

Док

18.05.2021 | 13:20

Не ги гледам вече

Отговори
28 1
Ей това е диктатура,ама БТВ НЯМА да напишат за нея, никога!

Ей това е диктатура,ама БТВ НЯМА да напишат за нея, никога!

18.05.2021 | 13:18

Агентите за сигурност в Беларус претърсиха офисите на Tut.by, основния независим новинарски сайт в бившата съветска република, и домовете на няколко нейни журналисти, съобщи редакторът на сайта. Главният редактор на Tut.by Марина Золотова заяви пред АФП, че представители на отдела за финансови разследвания на Комитета за държавен контрол са претърсили дома й, както и домовете на няколко нейни служители. Тя отбеляза още, че "представители на агенции за сигурност също са дошли в редакцията".

Отговори
15 1
Всичко помним

Всичко помним

18.05.2021 | 13:10

Една от най-манипулативните телевизии! Да им монтират високоговорители в ушните миди на мисиркаджиите - еб@ти и "журналистите" - затова сме на 112-то място по Свобода на словото! А като уволниха за 1 нощ Иво Инджев от БТВ, защо МЪЛЧАХА ВСИЧКИ КАТО ***ки?

Отговори
24 3
ИТН и такива хора

ИТН и такива хора

18.05.2021 | 12:45

Токсична телевизия и токсични водещи... Явно заработиха премии от това интервю и от реакциите на съвестните хора.

Отговори
36 7

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?