2374

БСП се обяви с декларация против "Луковмарш"

БСП се обявява категорично против провеждането на „Луковмарш“ в София. Неонацисткото шествие, което всяка година под една или друга форма е толерирано от Столична община, е не просто изблик на фашизъм и антисемитизъм. То е продукт на десетилетия пренаписване на историята и изопачаване на истината. 

И днес виждаме крайния резултат – факелни шествия, които са в дълбоко противоречие с най-изконните хуманни ценности на българския народ. Народът, който с основание може да се гордее с това, че спаси своите евреи. Народ, който отреди навремето на ген. Христо Луков ролята на политически маргинал и заради това е още по-позорно това, че днес определени среди се опитват да го героизират. 

Не е нормално в 21 век по улиците на България да шестват фашисти. Не е нормално година след година хората с различни политически убеждения и виждания заедно да протестират срещу провеждането на тази проява, но гласът им никога да не бъде чуван. Не е нормално една държава да толерира този парад на екстремизма, ксенофобията и неонацизма. 

БСП никога няма да приеме мълчанието пред лицето на подобна заплаха и заради това настояваме всички политически партии, които изповядват демократични ценности, да се противопоставят, заклеймят и ясно да заявят, че не приемат нито шествието, нито идеите на ген. Луков. Това е голямата разграничителна линия между тези, които искат наистина различна България, и тези, които флиртуват с мрачното минало в името на неясни цели.  

БСП отново заявява своята категорична позиция против фашизма и екстремизма, както и срещу реабилитацията на хората, които са ги изповядвали.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
не-комунист

не-комунист

05.02.2023 | 16:03

Да напомня на тези червени - най-голямия терористичен акт в историята на човечеството преди да гръмнат *кулите* беше тяхно дело!Тяхно дело!!!А генерал Луков е национален герой и никога не е бил *фашист* - научете най-после,неграмотници,къде е имало *фашизъм*!

Отговори
3 1
Дон джовани

Дон джовани

06.02.2023 | 09:42

НЯМЯ ПО ГОЛЕМИ КРИМИНАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ РАЗБОЙНИЦИ ,НАРИЧАЩИ СЕ КОМУНИСТИ!!!! ТАЗИ ПАРТИЯ БКП ,СМЕНИЛА СИ ИМЕТО НА БСП ,КОЯТО НАПРАВИ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И УБИЙСТВА КЪМ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЗА 45 ГОД. ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН!!! СЪД ЗА КРИМИНАЛИТЕ ОТ БКП--БСП!!! ДА БЪДАТ ПРОКЛЕТИ ВО ВЕК И ВЕКОВ!!!!

Отговори
0 0
не-комунист

не-комунист

05.02.2023 | 15:04

Най-голямите терористи и убийци в историята на България говорят за *фашизъм*?!?Я вървете на ....

Отговори
4 2
какви маршове, чамодани и за

какви маршове, чамодани и за

05.02.2023 | 15:24

Украйна!

Отговори
1 3
не-комунист

не-комунист

05.02.2023 | 16:01

червените отрепки да си заминават за русията!Да,ама не!Все ги влече към загниващия Запад и САЩ!Справка - синчето на курнела!А нещо да кажете за другаря георгиев,който открито говори против държавата и иполитиката и в своите *предавания*!

Отговори
3 0
комунист

комунист

05.02.2023 | 14:42

С декларации не става.С тях най-много да стигнете в Украйна.

Отговори
2 2
Дебнем ва Бя Юдей

Дебнем ва Бя Юдей

05.02.2023 | 14:22

Ама Другарю Вие не знаете ли този факт Че Другарката Бураджиева е от стар Юдейски род даже нахудаш се у Филибето Онзи куманист и Юда Бураджиев който бе собственик на най атрактивните подлези във Пловдив и на парк хотел Здравец е от същата Юдейска фамилия Тая Бураджиева със голямата Юдейска уста съм я виждал кък лапа кюфтетата

Отговори
2 3
и защо??

и защо??

05.02.2023 | 14:12

За да има още и още "черни ангели", които да убиват български генерал пред децата му? Защо не осъдите убийците, а правите филми за тях? Защо дъщерята на убиеца Буруджиева е непрекъснато на телевизора и раздава непоискани съвети?? Научете историята, драги комунисти, и след това пишете декларации.

Отговори
7 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?