44

БСП на среща с КНСБ: Зелената сделка трябва да бъде изцяло ревизирана

„Зелената сделка трябва да бъде изцяло ревизирана, защото по начина, по който тя е планирана, унищожава работни места, отразява се най-тежко на малкия и средния бизнес и прави европейската икономика неконкурентоспособна.” Това заяви водачът на листата на „БСП за България” за европейските избори и водач на листата с кандидати за народни представители за 31 МИР Ямбол Кристиан Вигенин на среща с КНСБ.

„Въглищните региони да бъдат трансформирани в икономически зони с нулеви данъци, така че да бъдат привлечени достатъчно сериозни инвестиции и да бъдат създадени нови качествени и добре платени работни места”, посочи Вигенин.

„По-рано от 2038 г. не сме съгласни комплексът „Марица Изток” да се затваря. Дори ТЕЦ-овете да не работят в пълен мащаб, имаме изключително голям потенциал и осигурен пазар на въглища”, заяви по темата Христо Проданов, водач на листите на „БСП за България” в 23 МИР София и 9 МИР Кърджали, като подчерта, че България отдавна е изпълнила своя ангажимент относно вредните емисии.

По думите на Петър Кънев, водач на листата с кандидати за народни представители на социалистите във 2 МИР Бургас, деиндустриализацията е довела до това всяка втора стока в Европа да бъде произведена в Азия или Китай.

„Тридесет и седем пъти внасяхме предложението за механизма за минималната работна заплата, преди той да бъде приет. Това е една сериозна стъпка, за да намерим баланса, който защитава интересите и на работниците, и на работодателите”, посочи Кънев.

В хода на разговора Кристиан Вигенин подчерта важността на взаимодействието на социалистите със синдикатите и нуждата то да бъде развивано. Той отбеляза, че колкото по-добра е координацията и колкото по-добре е формулиран българския национален интерес, толкова по-добре той може да бъде защитен на различните равнища в ЕС.

„Ние сме една от малкото политически партии, които държат на предизборните си ангажименти и ги реализираме. Невъзможни неща в нашата платформа няма, защото се отнасяме отговорно към избирателите”, подчерта Кристиан Вигенин.

Той изтъкна, че справянето с демографската катастрофа е основен приоритет на  БСП, за който предвижда система от стимули за младите хора и младите семейства, така че те да остават в България.

Кристиан Вигенин обяви, че в Европейския парламент представителите на българските социалисти ще се борят за равното третиране на земеделските ни производители  по отношение на субсидиите и ще търсят съюзници от Централна и Източна Европа за справянето с ефектите от войната върху земеделието.

Вигенин завърши  със заявка, че диалогът със синдикатите ще продължи и ще се задълбочи след изборите.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?