БСП говори за 30 млн. дълг, общината признава 2.5

Общата сума от дълговете на общината е около 30 милиона лева. Тава заяви сензационно вчера лидерът на левите съветници Петър Горчев. Той уточни, че слага в тази сума облигационният кредит, другите заеми, както и задлъжнялостта към фирми доставчици и изпълнители на обекти.

Точната сума не може да излезе наяве, защото част от извършените работи не са актувани. Факт е, че се прехвърлят суми от едно перо в друго. Общински дейности се плащат с държавни пари, заяви Горчев. Той обясни, че имало и форми на скрит дълг. Парите за саниране на детските градини са "маскирани" като лизинг, а не като кредит.

Част от нарушенията на финансовата дисциплина ще излязат в края на годината при последната актуализация на бюджета, заяви Горчев. Той и колегите му се заканиха да сезират Сметната палата и Агенцията за финансов контрол. Ще сезираме за финансови нарушения и областния управител Дончо Баксанов. Това ще е и един своеобразен тест за него, заявиха социалистите.

По повод твърденията за огромните задължения от кабинета на кмета Тодор Попов заявиха, че скрити дългове няма и всички задължения са отчетени в приложение, внесено в общинския съвет при актуализация на бюджета. Неразплатените задължения към края на септември пък били в размер на 2.5 милиона лева.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?