1553

Браво! Петокласник намери портмоне с 200 лева, върна го

Не съм мислил да задържа парите, които намерих в автобус, защото е лошо и не съм такъв човек. Това сподели пред Нова телевизия петокласникът Йоан Милов от Бургас. 

Той намери в автобус на градския транспорт изгубен портфейл с пари и документи за самоличност и веднага предал намерената вещ в най-близкия пътнически терминал. Рядко се срещат такива деца, каза собственичката на изгубената вещ и едва не се разплака от вълнение. 

Благодаря, че си добър човек и че си наш ученик, добави директорката на Основно училище „Антон Страшимиров” Диана Петкова. Ръководството на учебното заведение разбрало за постъпката на Йоан, след като собствениците на парите и документите се обадили на директора, за да изкажат благодарност и да похвалят петокласника.

„Жена ми се притесни много. В един момент се усеща, че го няма портмонето и се обажда в крайната спирка, където е. Казват „Нямаме такова”. След 15-20 минути детето го намира и ѝ се обаждат. Взехме телефона, разбираме къде учи, къде живее - всичко и искаме да благодарим. Този жест, който направи, е за подражание на всички деца. Това е Йоанчо, нашата гордост”, разказва Красимир Димитров. Семейството вече е направило подарък на петокласника. 

„Бях ходил до работата на майка ми и се качих в автобуса и седнах на седалката. Маратонката ми беше отвързана и аз клекнах да си я завържа и видях портмонето. След това го взех, прибрах се вкъщи, отворих го и видях дебитна карта, лична карта, карта за автобус и пари”, спомня си момчето. 

В портфейла, освен документите за самоличност, имало и 200 лв. Ученикът се сетил да отиде до най-близкия пътнически терминал, за да предаде намерената вещ на служителите. Оставил двете си имена и телефон за контакт. Дори не му минало през ума да вземе част от парите.

Само след 20 минути портфейлът бил върнат от служителите на общинската фирма „Бургасбус” на собственичката. Жената позвънила в училището, за да разкаже за добрата постъпка. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Такива деца трябват на България!Браво на родителите на детето,че знаят

Такива деца трябват на България!Браво на родителите на детето,че знаят

22.09.2023 | 19:28

Какъв българин да отгледат и възпитат!

Отговори
1 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?