Братът на Лебанов сред длъжниците на НАП

Братът на велинградския кмет Иван Лебанов - Георги е сред топдлъжниците на Националната агенция по приходите. Репортерска проверка в официалния сайт на бирниците установи, че ЕТ "Леброс Инженеринг" дължи близо 140 хиляди лева на държавата.

На петъчното заседание по делото за конфликт на интереси срещу кмета Лебанов адвокатът на общинския съвет Лука Бельов поиска официална справка от данъчните дали по времето, когато е сключен договорът с друга фирма на Георги Лебанов "Леброс Инженеринг" ООД той е бил сред борчлиите на НАП. Съдът обаче не уважи искането.

Адвокатите Димитров и Иванов, които бранеха интереса на Иван Лебанов, поискаха спиране на делото. Те се мотивираха с висящ съдебен спор пред магистратите в курорта, който според тях имал пряко отношение към делото за конфликт на интереси.

Административният съд постанови, че ще се произнесе по искането в закрито заседание. За изясняване на обстоятелствата по сключване на въпросния договор между община Велинград и "Леброс Инженеринг" ще бъде разпитана заместник-кметът Валя Цветанова, която е движила цялата процедура по закона за обществените поръчки.   

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?