2374

Бранимир Ботев дари 24 100 лева лични средства в помощ на украинските бежанци  у нас

Президентът на Европейския институт за стратегии и анализи Бранимир Ботев дари 24 100 лв. лични средства в помощ на украинските бежанци у нас. Това се равнява на общата сума от едномесечните заплати на президента, премиера и председателя на парламента, уточни той и призовава всички държавни мъже, членове на правителството, народни представители, шефове на агенции да последват този пример. Нека те  се лишат от едно месечно възнаграждение и  внесат сумата по сметката на Европейската лига за икономическо сътрудничесто. 

Бранимир Ботев, който е член на УС на Европейската лига за икономическо сътрудничество и президент за България, декларира, че събраните средства ще бъдат използвани единствено за подпомагане на живота на украинските бежанци в България и устройването им тук.

Ако всеки от нас направи и личен жест, а не само да призовава другите да помогнат, ефектът ще бъде много голям, посочи той.

Ботев припомни, че в Украйна живеят над 300 000 човека, които са с исторически български корени. Заедно с техните роднини броят им нараства до 1 милион човека и е наш дълг да помогнем в на тези хора, призова той.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
вОвА

вОвА

10.03.2022 | 10:12

Е, НЕ - ЗА ЕДНИ ПАЧКИ, ЗА ДРУГИ КАПАЧКИ!!!

Отговори
1 0
мхм

мхм

09.03.2022 | 22:19

Имал- дал, ама и много е крал...

Отговори
2 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?