Бойко Борисов: ВиК дружествата да се обединят в едно държавно

Премиерът Бойко Борисов предлага да се обсъди идеята ВиК дружествата да се обединят в едно държавно дружество, за да може по-добре да се контролира инфраструктурата и да се правят ремонти и рехабилитация на водопроводната мрежа. Той посочи по време на заседанието на Министерския съвет, че проблеми има в много градове. На заседанието отчет за свършеното през 2019 година направиха всички министри, предаде БТА.

"С един кран можеш да спираш водата на един цял град и това да доведе до 150 аварии, с всички последствия, ако това стане преди избори, каза Борисов. В Перник са главният секретар на МВР и началникът на полицията и масово в страната се уплашиха. Всяка партия като дойде на власт, пита първо за ВиК дружествата и сега разбирам защо", каза Борисов.

Водопроводната мрежа в Перник е от 1952-1953 година и тръбите и са безобразно състояние, отбеляза той. Пропуснато е златно време, и сега, в условията на криза, сме разпоредили да се направи изцяло нов магистрален водопровод. С него ще се намалят загубите на вода и няма да се злоупотребява и да се краде вода, посочи премиерът. В града трябва да се командироват поне четири екипа от съседни градове да помагат в ремонтите на мрежата. Всеки час трябва да се ползва, за да се успокоят хората. Вина може да се намери на всеки участвал в управата на града, каза Борисов.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?