4020

Борисов: В много теми ние се държим глупаво, а народът не прощава глупостта

Ние харчим огромна енергия в обществото върху разделителните процеси, нацията никога не е била по-обединена, а изглежда страшно разединена, заради нещо, което народът не прощава – глупостта. В много теми ние се държим глупаво – 5 поредни избора с един и същи резултат, питате ме за влакове, над милиард похарчени за избори наши пари. Един локомотив е 7-9 млн. евро, разделете на 1 млрд и ще видите колко влекачи щяхме да имаме, а не да се палят лятно време, защото са стари, това е големият проблем, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Първите нови локомотиви Сименс-ите започнахме да и подменяме, но 2009 г. тези дружества така бяха задлъжнели, те бяха взели напред влаковете без да ги платят. 680 млн. ми се въртят като цифри, които дотирахме на година за да се води просто, че има железница. В първите години се хвърлихме да правим 6 магистрали. Направихме Струма, Марица, Тракия, хвърлихме се на Хемус, на Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин, каза Борисов.

Аз излизам, след мене Кирил излезе, все сме недоволни нещо, опозицията не можеше да хване ред от нас. Нацията не ходи към Москва, нацията иска Европа, Америка, Канада, Австралия, това иска огромната част от обществото. Когато ГЕРБ и ние вкарахме България в еврозоната, вратата ни се видя близко, сега сме близко, но тя още не е отворена, подчерта Борисов. Докато не се приеме конституцията с искането за РСМ това няма да се приеме, ние им го казахме, благодарение на България пътят на РСМ минава към Европа. Поставихме всеки на мястото му, каза Борисов.

Със сигурност има какво да се научи от всеки. От нас много са се учили. Проведохме разговори с Орбан и всички останаха доволни от него. Вчера България махна вето, Унгария си получи 10 млрд. евро, които им се задържаха 3 г. все още имаме достатъчно и авторитет и опит, каза Борисов. 

В желанието да изчегъртаме, се самоизчегъртаха всички, последните няколко премиери, дори тази дума премиер в България девалвира. Премиерът може да си запази мястото, когато има мнозинство, парламентарни групи, а когато минеш няколко кръга от преговори с партии, които си гледат интереса, аз съм сигурен, че един ден тези групи в университетите, които това учат ще се разгледа сегашното управление, то е неповторимо за света. Висша степен на компромис в името на доста важни неща, убеден е Борисов. 

Нашата партия и техните партии бушуват, всъщност този напредък по Шенген можеше да се случи само когато ЕНП и либералното семейство работят заедно. В този случай имаме ГЕРБ и СДС плюс партията на Христо Иванов, която заяви, че би могла да отиде там и от другата страна имаме ДПС и ПП, които са близки с либералите. Същото касае и еврозоната. Тук искам да кажа, че ние направихме всичко, което се искаше от нашите конституционни промени, съдебни реформи, за да затворим една част от темите, от другата страна обаче направихме огромни отстъпления, заради некадърни МВР министри, които разградиха границата, подчерта Борисов. 

А честно ли е ние да не си вършим работата години наред, да разградим всичко, от нулева миграция, да направим директно през България да минават мигрантите и сега когато те казват тези, които минават през вас вие не ги спирате и идват при нас, си ги вземете, кое е несправедливо? За да не може обаче те да ми зададат този въпрос, преди три годни ние си направихме съоръженията, издействах си 150 млн. евро от ЕК, усилихме с техника, стотици джипки, които редяхме там и нула миграция и те дойдоха и казаха България е пример, сега защо не казват така, нали беше лошо при нас? При нас не е било лошо, било е правилно и сега вътрешния министър полага големи усилия последните месеци и имаме голям напредък и в момента, в който австрийците се уверят, че сме надеждната граница, те тогава няма да имат страх, че оттук ще минават всеки ден. Могат ли българите пак да се стегнат и да ни защитават границата с Шенген, така разсъждават австрийците, посочи Борисов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
22 коментара
Докога ще ни показвате сурата на този бандит

Докога ще ни показвате сурата на този бандит

17.12.2023 | 03:23

Мръсен примат

Отговори
2 0
Какъв примат и бандит

Какъв примат и бандит

17.12.2023 | 03:20

Да примат и бандит защо още не е в затвора се питат всички българи.

Отговори
2 0
Крадеца защо още не е в затвора

Крадеца защо още не е в затвора

17.12.2023 | 03:06

Всички българи се питат каква прокуратура има България

Отговори
2 0
Жана

Жана

16.12.2023 | 17:13

В нормална държава отдавна да си в затвора, ТИКВО!

Отговори
6 0
Самокритика

Самокритика

16.12.2023 | 16:31

на баш глупака.

Отговори
8 0
Вече известен,

Вече известен,

16.12.2023 | 15:45

като " съвременен Българоубиец".

Отговори
6 0
Мильо /от главната/

Мильо /от главната/

16.12.2023 | 15:44

Народът иска Боко Шарлатанина да бъде изправен пред съда и след това - тикнат в затвора! Там е мястото на този примат и бандит! Омръзна ни неговата мутра и нескоосаните му бъртвежи! Проклетник! Опропасти територията!

Отговори
8 0
мръсна политика от мръсни политици

мръсна политика от мръсни политици

16.12.2023 | 14:39

Да, г-н Борисов! Политиците често вършите глупости, а народът е принуден да ви търпи! Напромер, колко милиарда дадохте на американците през последните 3 години, за които не сме получили нищо? А колко мижави милиона са нужни за болните деца в България? Защо за тях събираме от целия народ с SMS-и и капачки? Толкова ли е зле държавата, та не може да отдели за лечението им?

Отговори
12 2
Дии

Дии

16.12.2023 | 17:39

Ще получим самолети и бронетранспортьори. Американски. Ако направим аналогия с автомобили - никой не иска руски коли, всеки иска западни. И със самолетите е така, и с бронетранспортьорите е така - никой не иска нищо руско.

Отговори
1 4
Дии какви американци бълнуваш става въпрос за болни деца мръсник си

Дии какви американци бълнуваш става въпрос за болни деца мръсник си

17.12.2023 | 03:15

Продажника за долари пак ни проповядва краварски дезинформации, какъв мръсник си ти бе Дии. Мръсна твар си слуга на Козяк.

Отговори
1 0
someone

someone

16.12.2023 | 14:06

Нацията не иска в Европа, Канада, САЩ, това вие "измисления" елит го искате, аз си искам в България, такава с истинско развитие , а не анти дали Москва дали някой друг.

Отговори
18 3
другарю симеончо

другарю симеончо

16.12.2023 | 15:00

Първо се научи да пишеш на български, МУНчо. Иначе и твоя милост , другарю неще да вирее в рашистан, а в Европата.

Отговори
3 11
Абе ти

Абе ти

16.12.2023 | 16:33

нацията ли си бе, цървул?

Отговори
5 3
656

656

16.12.2023 | 13:45

"Софийската интелигенция" е много доволна и мълчи като мъртвец от това, че този екземпляр от снимката я управлява и потребява за собственото си оцеляване. Ако не беше сглобката този интелигент - виден евроатлантик от банкя вече щеше да е в затвора

Отговори
14 1
Ужас!

Ужас!

16.12.2023 | 15:08

Най-просташкото мнение, което съм прочел до сега - за софийската ентелигенция! Боко Шарлатанина - интелигент? Леле мале ! Не знаех, че мутрите са интелигентни! Човек се учи докато е жив, но индивид, който не може прилично да говори, който няма дар слово... Не искам да обиждам всички от тази професия, но този прост пожарникар не е "интелигент". Думи не стигат за да изразя възмущението си от този примат и бандит!

Отговори
11 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?