46

Борисов: Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган за газа

"По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата. Когато бяха най-тежките години за него, направих във Варна среща на ЕС, и оправихме отношенията. Да не ми е било лесно? Толкова тежки бяха отношенията". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на Изпълнителното бюро на партия след среща, свикана от Борисов, за да търсят изход от газовата криза.

"Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са и всичките им ходения в Баку -  договорени са на 180 евроцена, ние го договорихме на 30 евроцена. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме, и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана", каза още тя.

На брифинга присъстват още Делян Добрев и Томислав Дончев. Делян Добрев от своя страна заяви, че газът е с 30% по-скъп.

За българския народ едва ли имат значение безпочвените обвинения на едни или други в корупция", каза още Борисов.

Според него в момента на България й извиват ръцете.

"Обръщам се към колегите от другите политически партии. Ще управляваме само с партии, които ще подкрепят за първи закон за 100% диверсификация от "Газпром". Още сега от служебния кабинет да обявят търг за 10 г. за доставки на втечнен газ. За да може бизнеса и домакинствата да знаят за колко ще купуват газа", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Ако е вярно, че Путин генерира най-голямата корупция чрез "Газпром" в България, ето начин да се спре", каза още Борисов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Анализатор

Анализатор

31.07.2022 | 15:37

Истината май боли,платени тролчета?Ами да,един от недолюбваните от вас най-сериозно ви пита - БОЛИ ЛИ,БОЛИ ЛИ?А шизоидния биФФш киро го допускаха само до второстепенните канцеларски плъхове в чужбина,май?Затова - БОЛИ ЛИ,БОЛИ ЛИ?

Отговори
4 1
мафиотско управление

мафиотско управление

31.07.2022 | 14:45

Вие и обкръжението ви сте най-добрия пример за аматьори в политиката! Вие докарахте в страната феодализъм. А народът до ръба на оцеляването! А в същото време крадяхте смело от Европейските и бюджетните средства милиарди! Къде са "усвоените " милиарди, г-н Борисов? Някои си построиха палати, други тераси по 250 кв.м, трети - апартаменти с персонални асансьори, четвърти си купиха задгранични имения за милиони! Вашето управление дискредитира понятието "Демокрация"! В държавата не работи както трябва нито един сектор! Здравеопазване, образование, икономика, селско стопанство, съдебна система, администрация - всичко е прогнило и неработещо! А тези, новите, не промениха нищо!

Отговори
6 6
Яяяя….изненада

Яяяя….изненада

31.07.2022 | 13:10

Те работили и в неделя,тролчетата,ти да видиш?За вас почивка няма ли,като на депутатите..?Или не,стиснати са май,а?..Пишете,пишете,изкарвайте си стотинките,че я виж..каква зима се задава..благодарение на шефовете ви..

Отговори
6 6
Диагноза

Диагноза

31.07.2022 | 13:01

Кретеноиден Д.Е.Б.И.Л

Отговори
9 6
Помниш

Помниш

31.07.2022 | 12:54

ли последното си посещение при Ердо? Как те тури у лево като бито куче! Има го и на запис! Пълен резил!

Отговори
9 11
Браво!

Браво!

31.07.2022 | 12:16

Бойко,за пореден път им даваш безплатни съвети на колегите си как да има трайна енергийна стабилност..А недоразумението”Промяната”още дълги месеци Бг ще трябва да се гърчи,за да установи икономическа стабилност след делата им.Стига експерименти на гърба на народа.Време е да управляват истински политици и експерти,а не аматьори.

Отговори
12 8
ТИПИЧЕН ПРИМЕР КАК БАЩА ПРЕВРЪЩА ДЕТЕТО СИ В

ТИПИЧЕН ПРИМЕР КАК БАЩА ПРЕВРЪЩА ДЕТЕТО СИ В

31.07.2022 | 12:07

кoпеле. Жалки ми ГЕРБ!

Отговори
9 10
Пловдив

Пловдив

31.07.2022 | 11:59

Марш в зайчарника и не се обаждай повече

Отговори
10 10
Истинската диагноза на този е

Истинската диагноза на този е

31.07.2022 | 11:54

САМООКЕПАЗЯВАНЕ

Отговори
12 9
бгн

бгн

31.07.2022 | 11:53

Борисов с Ердоган ти стигат и 10 минути да се разберете.Харесал ти е дебелия за...дник и ще остане много доволен.

Отговори
9 9

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?