Борисов огласи важна новина за парите на всички пенсионери

За пети пореден месец даваме допълнителни 50 лв. към пенсиите на възрастните хора. Над 2 млн. души ще получат добавката за декември, която струва на бюджета над 100 млн. лв. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на профила си във Фейсбук.

 От думите му става ясно, че подкрепата ще продължи и през следващата година, "като сме предвидили в проекта на бюджет допълнителни 318 млн. лв., за да обезпечим мярката".

"Така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия. Предвиждаме и през април еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лв. Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лв., което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!", посочва в заключение той. 


  

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
7345

7345

18.11.2020 | 10:52

М.азнико г.аден! Цял народ е обречен на глад и мизерия! Как ще ке връщат всички милиони,които раздаде само и единствено да гласуват пак за теб? Ма то всъщност ще гласуват ако изобщо някой оцелее!

Отговори
4 4

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?