71

Борисов: Кулеба се въртя като сираче в парламента, отказаха да го изслушат ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с остри критики заради отказа на българските власти да се ангажират с военни помощи за Украйна. Бившият премиер е недоволен и от нежеланието на Народното събрание да изслуша украинския външен министър Дмитро Кулеба.

"Направих си труда да видя къде Зеленски се е включил по интернет и е приет да изкаже позициите си - в САЩ, Канада, Франция, Великобритания, Гърция, Белгия, Южна Корея и т. н. В същото време Кулеба е няколко дни в България. Депутатите се занимаха с всичко друго, но не и с важното за българите и международната общественост. Той стоеше в килера, в кулоара и те не приеха искането ни да говори пред парламента", посочи Борисов, пише dariknews.bg.

"Три-четири дена Кулеба се върти като сираче в парламента", каза още лидерът на ГЕРБ. Toй се изказа и по повод думите на министъра на туризма, който заяви, че помощите за украинците трябва да спрат и те да се интегрират на трудовия пазар и да си наемат квартири. "Идва туристически сезон, как 90 хиляди души ще си плащат квартирите?", запита Борисов.

Според лидера на ГЕРБ всички критики, отправени по-рано от първия дипломат на Украйна, са насочени директно към Кирил Петков. "Той нарича нашия премиер лицемер", заяви Борисов, цитирайки изказването на Кулеба, че "даването на каски и бронежилетки е лицемерна подкрепа".

"В същото време тези хубавци в парламента си гласуваха десет дена ваканция. И си заминаха без да гледат нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито каквито и да е цени - отидоха да си почиват с новите си, скъпоплатени от данъкоплатците BMW-та седма серия. Вместо да ходят пеша. Вече и джипките не им харесват", критикува още Бойко Борисов.
 
 
 
 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Деаеб

Деаеб

21.04.2022 | 20:05

Точно Тиквата ще говори за нови BMW седма серия и дълги ваканции. Тея си гласуваха 9 дни, а ти, Тиксо проста, и твоите лакеи си гласувайте по 20+ дни. Да не мислите, че това не се помни. И точно ти ще говориш за офшорки и цени. Нагло, лицемерно, гадно говедо.

Отговори
5 2
Гери Йорданова

Гери Йорданова

21.04.2022 | 18:46

Защо , този Борисов , не млъкне ? Защо не вземе да плати на строителите , които сега стачкуват , защото тези задължения са негови , на Борисов ! Сега говори , а когато беше на власт , освен да краде , друго не правеше ! Кога ще му се потърси отговорност за бедността , която наследи това правителство ? Крайно време е !

Отговори
4 3
Не го хокай толкова!

Не го хокай толкова!

21.04.2022 | 22:52

Човекът ви построи руски поток, Тръбата, която удари с нож в гърба братска Украйна, и захрани сметките на ГЪЗПРОМ! ЯСНО?

Отговори
2 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?