Борисов готов за вот на недоверие

Нови предсрочни избори и вот на недоверие не плашат министър-председателя. Това стана ясно от думите на самия Борисов, който коментира изявленията на министъра от кабинета „Станишев" Петър Димитров. Според бившия шеф на Министерството на икономиката и енергетиката вече може да се иска вот на недоверие на правителството заради несправяне с икономическата криза и заради борбата с престъпността. Готов съм веднага за вот на недоверие и за избори, категоричен бе премиерът.

Борисов нарече бившите управляващи „нахалници", заради критиките за водената от новото правителство политика. До този момент никой не е поел политическата вина, никой не е излязъл да каже: Да, ние правихме бюджет в условия на криза. Единственото, което искаме от тях, е да си признаят и после да си мълчат, заяви Борисов.

Всички министри са амбицирани да решат проблемите в своя ресор и нямам намерение да ги охлаждам, заяви премиерът Бойко Борисов по повод репликата на президента Георги Първанов, че правителството трябва да поохлади страстите. Борисов защити и идеята на финансовия министър Симеон Дянков за прехвърляне на част от фискалния резерв под формата на депозити в търговски банки.

В момента, в който няма откъде да се вземат пари, има два варианта - или да теглим заеми, или да искаме част от този резерв да бъде освободен, и то незначителна част от този резерв, което по никакъв начин няма да наруши баланса. И ако искаме, ще го направим през европейските и световните финансови институции. Ще се обяви конкурс, ще дойдат десет банки, ще гарантираме по всякакъв начин сигурността на тези пари, каза още Борисов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Българин

Българин

21.10.2009 | 08:39

Към Петър. Защо е това отношение към новата власт. Вярно е само едно - действат още като патки в калчища - имам предвид хаотично. Но поне едно е вярно доста осрани гащи извадиха наяве.Или може би е по добре да бяхме преизбрали крадливата сврака-царя, или оня комунистически боклук Станишев с неговата още по дезориентирана политика и то в положение на икономически възход.Прочети малко история - по времето на световната икономическа криза 1939 година България е била горе долу в същото положение както сега.Изолирана и леко пострадала от световните сътресения, защото ако това нашето е криза - то нищо не сте видели още. Къде са ни фалирате предприятия и масова безработица, още си джиткат тиквениците с джипките и заведенията са пълни . Каква политика искаш да води Бойкокато ние нямаме никаква индустрия- откъде пари за тия пенсионери и социални плащания.На всеки му се пълнят очите като дават по телевизията гладни деца по домовете, ама съм сигурен че една ябълка не си извадил от чантата си за да им занесеш с двата си крака в дома за сираци. Отраслите на които се крепеше възхода ни през последните години бяха строителсво и съпътстващите го търговски отрасли.Дори туризма, заради който уж имахме бум в строителството беше жестоко погазен, а сега Бойко ела ни изтрий за 100 дни осраните з.... Не е честно да искате това . Дянков може и да е мека китка ама е сто пъти по твърд от Станишев, Доган и Царчето взети заедно. Аз съм твърдо зад тях - открито го казвам, поне докато не видя че са еднакви като предишните боклуци.

Отговори
0 0
Петър

Петър

21.10.2009 | 07:38

ТОЗИ МАЛОУМНИК СЪВСЕМ СЕ Е САМОЗАБРАВИЛ !!! Като гласувахте за селянина от Банкя , това , което ви се случва , това ви се полага , глупаци такива !!! Сами си го натресохте , че и на нас ни го забихте ... Затова нека ви цитирам отново едно мнение, което много харесвам : " ... На мутрата -пожарникар Бойко Борисов , на малоумния комплексар с „ меки китки „ ДЯНКОВ и на топсерсема Цветанов им е по-дебела главата , по - празно пространството между ушите и по-високо самочувствието, отколкото е здравословно !... Само кретенизмът и цинизмът им са на ниво !! http://www.tundzha.info/public/65-comment-tundzha-info/2045-da-ne-govoryat-i-da-ne-me-draznyat-tezi-dumi-zvuchat-strashno Единствено дебил не може да отчете, че през всички 20 години на прехода не сме имали по-неудачно,по-неориентирано и по-некадърно правителство от настоящето ,!Вероятно има още някои, които смятат , че сегашното управление не е тотално сбъркано , но това се дължи единствено на увреденият им генетичен код ... „Благодарим „ безкрайно на „ бащицата „ Бойко Борисов за „гениите „ , които ни натресе в управлението . Тези , които създават , най-меко казано , ужасната действителност на дезорганизация, безотговорност и неприветлива среда … Затова и БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ КЕНЕФ (тоалетна) , така както много сполучливо и точно я изобрази чешкият художник Давид Черни ! … КЕНЕФ , в края на двора- с една дупка в следата, типично по български ,типично по селски… Нека им напомня, че " благодарение " на подобна политика на геноцид спрямо народа ни , се случиха януарските събития през 1997 година. АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ им ПОЖЕЛАВАМ много скоро , защото иначе ще разплачат ТОТАЛНО майката българска ... А и все повече от тези, които гласуваха за ГЕРБ вече гледат ето така http://www.freakycreek.com/gallery2/v/Funny+Advertisements/gerber-hot-sauce.jpg.html..." Хайде да ви видя сега КАК ЩЕ СЕ ОТЪРВЕТЕ от малоумния кабинет, който ни натресохте ? По време на криза ХОРАТА намаляват данъци, намаляват акцизи, свиват " перата " , подяждани от чиновници , за да може " да диша " бизнесът, да дишат хората , а тези кретени ... абе ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ малоумниците ! Аз скоро ще се омитам от тази територия на кретенизма ...Защото тук НЯМА живот, а и след 100 години няма да има !

Отговори
0 0
Серсемина

Серсемина

21.10.2009 | 07:15

Какви коментари бе хора,от коментари файда няма,лапачите си знаят какви ги вършат,НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ?иСКА СЕ ДУПЕ И БАЧ!

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?