71

Борисов: Господ не пише кой колко е дал ВИДЕО

Не съм искал КСНС при президента, за да взема решения за Синода, заяви лидерът на ГЕРБ в Шумен

 

"Не съм искал КСНС при президента, за да взема решения за Синода. Ще се сетят за какво говоря. Господ не пише кой колко е дал. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на посещението си в Шумен.

Единствени в света не затворихме църквите, джамиите и молитвените храмове по време на пандемията благодарение на вас. В църквите имаше всичко - дезинфектанти, спазваха се мерките. А всички други страни сложиха катинарите и затвориха храмовете, каза той по време на посещението си в Шумен. Там Борисов инспектира изграждането на храм на Св. мъченик Райко Шуменски, пише "24 часа".

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Вие ни помогнахте много. Винаги ще го помним. Вие проявихте своята човечност, а като сега си нямаме човек като вас, нещата не се случват, заяви владиката и добави: "Вие сте вярващ човек. Никога човек не остава без врагове".

"Едно нещо не сме направили, за да ни благодари някой", посочи бившият премиер. След Освобождението има градове, в които изобщо не е правена църква. В Габрово не беше, Кърджали. Мога да ти изброя още, добави още той.

Митрополит Йоан връчи на Бойко Борисов епархийска грамота в знак на благодарност за изключителната помощ за възстановяването на варненския храм "Св. Прокопий Варненски". "Да подкрепяме храмовете, защото те остават за векове", заяви лидерът на ГЕРБ и още веднъж благодари на митрополита, пожелавайки му здраве.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?