46

Борислав Цеков: Караме се като в детска градина. Не виждам данни за държавна измяна на Петков ВИДЕО

"Не виждам данни за държавна измяна или предателство на Петков. Безспорно той обслужва чужди интереси. България изглежда по жалък начин, а не като държава, взела сериозно решение. Изглеждаме като детска градина, в която се карат и се надвикват". Това заяви юристът и специалист по конституционно право д-р Борислав Цеков в ефира на "Твоят ден" по NOVA.

Според него начинът на вземане на решение за експулсиране на руски дипломати и грешен и некомпетентен.

"Правителството подходи дилетантски и предостави възможност на Русия да постави ултиматум. Ако има ревизия на решението, ще бъде продиктувано от ултиматума. Едно правителство в оставка трябва да се въздържа от решения с дългосрочни последствия за държавата. Изгонването на дипломати е политически акт, не е нужно задължително да има юридически мотиви. Информацията е противоречива, може би доклад реално няма", подчерта той. 

По думите му такъв доклад трябва да бъде на разположение на председателя на НС и на президента.

"Бориславова не може по такива драстични въпроси да взема отношение. Тя е чиновник, изглежда Петков иска да си измие ръцете. Борисов пък се опитва да лавира, търсейки хем критичен тон, хем да е от страната на евроатлантическата политика", смята Цеков. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
А??

А??

01.07.2022 | 11:07

A на Костя Копейкин виждаш ли?

Отговори
3 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?