49

Боян Чуков пред "Марица": Украйна ще излезе от сферата на Запада

След този конфликт Украйна ще бъде една нова рециклирана държава, която няма да бъде анти-Русия. Това е целта на Путин и той ще я постигне, но с военни средства. Готви се за това години наред.

Това каза специално за "Марица" известният анализатор Боян Чуков.  

 Путин предприема реакция на самосъхранение. Няма обаче да се стигне до ядрен конфликт, увери експертът.  

 Украйна ще излезе изцяло от сферата на Запада, ще стане като Казахстан, като Беларус, с които Русия има споразумения за стратегическо партньорство. Има план график за съюзната държава, който дори изостава. 

 Просто ще бъде сменена цялата власт в Украйна. Както през 2014 г. беше сменена с преврат, сега Путин ще смени властта, поставена в Киев след Майдана преди 8 години. 

Проблемът е в това, че западните политици не гледаха сериозно и не слушаха какво говори Путин. А той говори за това, което се случи днес, от 2007 г. на Мюнхенската конференция.  Всичко е казано, и в обръщението му преди два дни.

 За съжаление много от хората не познават историята, не знаят, че големи части от Украйна са руски територии, подарени от Ленин с идеята да вкара в земеделска Украйна пролетариат за Донбас, каза г-н Чуков. 

Американският президент Джо Байдън се разбра с Путин още миналата година в Женева. Там руският президент информира и френския президент Макрон, германския канцлер Шолц. И всичко, което сега се прави, е театър, за да си запазят политиците лицата. Байдън си спазва договорките, изтегли си дипломатите. А украинският президент разбра, че всички го изоставиха.  

Просто Западът разбра, че повече не може да ползва Украйна като плацдарм срещу Русия и сега при новата обстановка пак ще подреждаме пешките, обясни експертът.

Според Боян Чуков  ще станем свидетели на нов световен ред, в който САЩ няма да са единственият глобален хегемон. Ще има сфери на влияние, които се формират в момента. Има трима основни играчи в света – САЩ, Русия и Китай, всички останали са пешки, местени от тримата големи играчи. ЕС не успя да стане основен субект. А НАТО е книжен тигър за руската армия, единственият й конкурент е американската, обясни експертът.   

Според него играта на американците е да разделят Русия от Западна Европа и в момента жертват Украйна, за да реализират голямата си геостратегическа цел да разкъсат икономическите връзки между РФ и Европа.  

България ще има проблем със сигурността, ако по българските летища започнат да идват бомбардировачи Б-52 или да сложим тежко въоръжение срещу Русия, смята г-н Чуков.    

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
38 коментара
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

25.02.2022 | 17:41

БАЙДАН ПОСТИГНА ЦЕЛТА СИ-И СЕГА ВЕЧЕ С ОТКРИТО ЧЕЛО МОЖЕ ДА КАЖЕ ЧЕ СПИРА РУСКИТЕ ГАЗОВИ ПРОЕКТИ ЗА ЕВРОПА--АКО РУСИЯ НЕ СЕ СЪГЛАСИ С ТЕЗИ САНСКЦИИ И ПРОДЪЛЖИ ДА НАСТЪПВА КЪМ ЕВРТОПА ЗАДА РАЗЧИСТВА БАЗИ НА НАТО--ТО ТОГАВА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ИСТИНСКАТА ВОЙНА--АКО СПРЕ В УКРАЙНА--МОЖЕМ ДА КАЖЕМ ЧЕ ВОЙНАТА Е ПРИКЛЮЧИЛА--НО САНКЦИИТЕ ЩЕ ПОДТИКНАТ РУСИЯ ДА ИЗГОНИ АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ КОНТИНЕНТА--И ТОГАВА ВЕЧЕ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО

Отговори
2 0
Червеният фашизъм в действие

Червеният фашизъм в действие

25.02.2022 | 09:41

Няма голяма разлика с това което се случи в началото на втората световна война

Отговори
3 4
Ей ТИ

Ей ТИ

24.02.2022 | 20:03

Едно е да ИСКАШ. Друго е да МОЖЕШ. Трето и четвърто е ДА ГО НАПРАВИШ .

Отговори
5 1
Руска бронирана колона навлезе в Херсон без съпротива

Руска бронирана колона навлезе в Херсон без съпротива

24.02.2022 | 19:58

Руската армия влезе в Херсон без съпротива, колоната премина по моста Днепър, освобождавайки града, съобщават местни интернет ресурси. Те твърдят, че както местните хора, така и военните са посрещнали руските бойци. Регионалната администрация съобщи, че част от Херсонска област на Украйна вече не се контролира от Киев. Става дума за Геничевск и Каховка, където има огромно водохранилище. От него зависи снабдяването с вода на Крим. Известният украински политически анализатор и блогър Юрий Подоляк публикува карта на основните направления на настъплението на руската армия срещу украинските градове в своя канал в Telegram

Отговори
5 5
Ей чуков

Ей чуков

24.02.2022 | 19:36

Вземи си го начукай. 21-ви век ли е времето за възвръщане на територии бе, пък било то и подарени от ленин, дзержински, калинин, молотов или от който и там да било. Ми дай по тая логика и ние да си искаме териториите на Велика България на 3 морета. Това си е чиста агресия с потенциал да прерастне в 3-та Световна.

Отговори
17 7
Руските въздушни удари

Руските въздушни удари

24.02.2022 | 18:43

са унищожили до момента 74 наземни украински военни инфраструктурни обекта. Това съобщиха от Министерството на отбраната. От своя страна ЛНР съобщи, че "до две роти украински военнослужещи са били убити или ранени днес". Руските военни са унищожили 74 военни инфраструктурни съоръжения в Украйна, включително 11 летища и военноморска база, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков. „В резултат на ударите на руските въоръжени сили 74 наземни обекта от военната инфраструктура на Украйна бяха изведени от строя, включително 11 летища на ВВС, три командни пункта и база за военноморските сили на Украйна, “, каза Конашенков. blitz.bg

Отговори
7 9
Е и

Е и

24.02.2022 | 19:31

Ти май много си радостен от това а? Дай тогава всеки да нахлува където си иска щом е по-силен и да трепе наред

Отговори
16 5
Извънредно

Извънредно

24.02.2022 | 18:07

Руската армия превзе летище до Киев blitz,bg

Отговори
9 7
Чук и Гек

Чук и Гек

24.02.2022 | 17:22

“Украйна ще бъде една нова рециклирана държава”. А ти си един рециклиран сталинист в православен имериалист.

Отговори
18 14
Чуков ръси

Чуков ръси

24.02.2022 | 17:17

глупости не на кило, а на тонове. Ама много ги разбира този Чукондур - сякаш Путин му е пратил анализ по безжичния. А малкия Паша, дето ходи на токчета май голям залък лапна, едва ли ще може да го глътне - но за него не се притеснявам, килията на Милошевич е свободна, така че няма да остане на улицата. А и е крайно време руснаците да спрат да бият борящник, а да се върнат към водката - само така ще им се изяснят мозъците - ще има широка руска душа пак, а и на слънчака пак ще има хубави блядки на достъпна цена, та да спрем да ходим по Гърция при косматите гъркини.

Отговори
9 16
Ген. Атанас Запрянов

Ген. Атанас Запрянов

24.02.2022 | 17:00

Първият етап беше Русия да демонстрира решителност и да иска преговори и отстъпки. "Тогава водеща беше дипломацията, сега тя е втори инструмент. Целите не са ограничени, а сериозни - включват и завземане на Киев", посочи той. И допълни, че е възможно да има заповед за пълномащабна инвазия. Според нея Русия иска да се върнем към времената на баланс на силите и интересите.

Отговори
17 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?