2374

БНР наказа Волгин, намери нарушение в предаването му

Програмният съвет на БНР установи нарушения в предаването "Политически некоректно" на Петър Волгин, съобщават от медията. На водещия е наложено наказание.

Програмният съвет на БНР е разгледал изданието на предаването "Политически НЕкоректно" с водещ Петър Волгин, излъчено на 10 април в ефира на програма "Хоризонт". Единодушно е решено, че с действията си Волгин е нарушил правилника за редакционната дейност на БНР и етичния кодекс на служителите на БНР. В резултат на това, на Петър Волгин е наложено дисциплинарно наказание съгласно трудовото законодателство, съобщават от Националното радио.

"Ръководството на БНР категорично се разграничава от всеки опит за провокиране на насилие и неговото оправдаване или одобрение, както и от всеки опит за дезинформация и разпространяване на фалшиви новини", се казва още в позиция на радиото.

"Категорично заявяваме, че всяко нарушаване на закона, професионалните стандарти и етичните норми в програмите и платформите на обществената медия ще бъде санкционирано. Същевременно, няма да бъде допуснато вмешателство в работата на журналистите в общественото радио, в това число, сваляне от ефир на водещи под външно давление. Подобни решения ще се вземат само след задълбочен анализ и професионален диалог", коментират от БНР.

Протоколът от заседанието на Програмния съвет на БНР може да прочетете ТУК.
 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
И какво е наказанието

И какво е наказанието

13.04.2022 | 18:48

на този духовен папуас?

Отговори
7 5
соросоядко

соросоядко

13.04.2022 | 19:12

да те опъне отзад!

Отговори
4 8
Само питам

Само питам

13.04.2022 | 20:41

С език ли?

Отговори
3 0
соросоядко

соросоядко

13.04.2022 | 21:08

не с твърд, знаем че ще ти хареса!

Отговори
1 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?