1553

Блокират с палатки Министерски съвет заради преговорите с "Газпром"

Палатките се завръщат на жълтите павета. Гражданско движение "БОЕЦ" започва блокада на Министерския съвет от тази вечер с искания за оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов и за гаранции от служебния кабинет, че няма да подновява доставките и да сключва нов договор за доставка на газ с "терористите" от "Газпром".

Протестиращите планират да опънат палатки и шатри пред входа на правителствената сграда на бул. "Дондуков" 1. Те се събират от 19 ч. на Ларгото.

В съобщение на лидера на сдружението Георги Георгиев за блокадата се казва:

"Ще се съберем в понеделник. Без страх и без компромиси! Радев, Борисов, Донев и компания да си носят отговорността пред своя господар от Кремъл за даваните обещания и поетите задачи, но ние няма да позволим да ни сложат отново примката на "Газпром"! Ние господари нямаме и с терористи не преговаряме!

И не плащаме на терористи, без значение каква е цената. "Газпром" щели да ни доставят евтин газ — ни облъчват от служебния кабинет и всички кремълски слуги от сутрин до вечер. Но парите от "Газпром" отиват за войната в Украйна! Значи няма проблем да плащаме за убийствата на невинни жени и деца, стига да ни излиза евтино, така ли?!

НЯМА ДА СТАНЕ! Ние не сме убийци".
Георгиев припомня, че има и други варианти за доставка на газ и ги изреждат: ОАЕ, Турция, Италия, Азербайджан, Румъния. На твърдението на служебния енергиен министър, че преговорите с "Газпром" са "неизбежни" той отговаря с: "Неизбежно е да си заминете!".

Целта на протеста-блокада той формулира така: "Да не позволим да ни върнат в орбитата на Путин, корупцията и мрака".

По план блокадата ще продължи до 31.08., сряда - когато се провежда редовното заседание на Министерския съвет.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
сем

сем

29.08.2022 | 13:02

И тия се изчанчиха!!!!!!!

Отговори
2 1
Анализатор

Анализатор

29.08.2022 | 13:00

крадливото гоше от какво живее,кой му дава парици?

Отговори
3 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?