44

Близки и приятели на Ани и Явор излязоха на протест СНИМКИ

За пореден ден граждани се събраха на протест на столичния бул. "Сливница" в памет на загиналите Ани и Явор, за да настояват за по-строги наказания срещу нарушенията на пътя.

“Ние сме позволили да живеем в една действителност на общество, което позволява децата и близките ни да загиват”. Това заяви майката на загиналата Ани.

“Всички ние искаме ясно да кажем, че се обявяване днес отново срещу безумията на пътищата. Искаме високи присъди, защото те са доказателство за превенция такива големи трагедии като нашите да не се повтарят”, коментира още майката на загиналото момиче, пише tribune.bg.

Автомобилният състезател Людмил Влахов от Инициативен комитет “Заедно срещу безумията по пътищата” заяви, че иска да живее в една нормална страна, в която законите се спазват. “За съжаление, неспазването на законите води до трагедии”, коментира автомобилният състезател, след което призова правилата в шофирането да се спазват.

БГНЕС

Според Пламен Манчоров проблемът е комплексен. “Той започва от възпитанието, през обучението на младите шофьори и неспазването на правилата. Самото законодателство, обаче, е и архаично, и не отговаря на динамиката на обществените отношения. Ние вярваме, че без актуални законодателни промени няма как да настъпи промяна”, добави Пламен Манчоров.

БГНЕС

Гражданите се събраха на бул. "Сливница" и в знак на недоволство заради присъдата на шофьора, блъснал и убил Ани и Явор. Той получи шест години затвор. 

 

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?