2374

Бившият шеф на "Кинтекс": България е изнесла 4200 тона оръжие за Украйна през полско летище

Той пожела да алармира обществото за два по-големи проблема, които Нинова оставила в Министерство на икономиката

България е изнесла 4200 тона оръжие за Украйна през полско летище, равняващи се на 212 тира с продукция. Това каза бившият директор на „Кинтекс” ЕАД Александър Михайлов по NOVA.

Бившият министър на икономиката Корнелия Нинова заяви, че много зорко ще следи работата на служебния министър. По думите на Михайлов, ако той издаде разрешения за износ на оръжия, Нинова ще е „първата, която ще излезе и ще каже: Ето, служебното правителство разрешава износ на оръжия за Украйна през трети страни! – сякаш тя не го е правила допреди месец и половина-два. Крадецът ще вика „Дръжте крадеца”, подчерта бившият шеф на „Кинтекс”.

Той пожела да алармира обществото за два по-големи проблема, които Нинова оставила в „тежко наследство” в Министерство на икономиката.

„На първо място – в последните два дни тя призна, че месец и половина-два не е свиквала заседание на междуведомствената комисия и са се натрупали нови заявления за износ на оръжие за близо 1 млрд. евро. Това е безобразие от нейната страна. На второ място – безобразията в областта на назначенията, които тя извърши през последните 6-7 месеца. Без конкурси тя подмени ръководствата на 90% от държавните фирми, подопечни на Министерство на енергетиката”, каза Михайлов. По думите му син на Емилия Масларова е едно от фрапиращите назначения, които бившият министър на икономиката е направил.

Според бившия шеф на „Кинтекс” Корнелия Нинова се е опитала да заложи капан на президента Румен Радев, бавейки огромно количество продукция, за сметка на бранша.

„Призовавам министър Стоянов да подпише разрешителните за износ на това оръжие, тъй като това е напълно законен бизнес и няма никакви национални или международни ограничения за доставки на оръжия, включително и към Украйна”, каза Михайлов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Нинова

Нинова

05.08.2022 | 11:30

Нещо да имаш да кажеш пак?Нещо пак да съчиниш?

Отговори
4 1
Бай Дан

Бай Дан

05.08.2022 | 10:55

Алоо, от кога оръжие се мери в тонове а не в бройки бе профан с профана ти, щом се правиш на много отворен назоваваш точно от кой артикул колко бройки и това е, а пък след това който иска да си ги мери в тонове ли, килограми ли, фунтове ли, стоунове ли итн.

Отговори
1 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

05.08.2022 | 10:09

кога и в БЪЛГАРИЯ ЩЕ има осъден ПОЛИТИКкато ОРА от РУМЪНИЯ

Отговори
3 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

05.08.2022 | 10:08

НИНОВА е за съд присъда затвор но в БЪЛГАРИЯ съд прокуратура са корумпирани

Отговори
4 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?