71

Бившата дясна ръка на Слави Трифонов избра "Величие"

Виктория Василева акостира в партията, свързана с Исторически парк

 

Бившата дясна ръка на Слави Трифонов в партийното строителство - Виктория Василева, акостира в партия "Величие", свързана с т.нар. Исторически парк.

Василева не се е разделила на добри начала с предишния си работодател. Виктория Василева някога бе част от младежкото СДС и лично се е учила на партийно строителство от Христо Бисеров, който по-късно отиде в ДПС заедно с Йордан Цонев, пише OFFNews.

При появата на "Има такъв народ" (ИТН) на политическия небосклон именно Виктория Василева беше човекът, който създаде местните партийни структури и уреди функционирането на партията като такава.

Тя бе сред хората, отцепили се от партията на Трифонов, след като се разпадна четворното правителство с премиер Кирил Петков през 2022 г. и в коалиция управляваха "Продължаваме промяната" (ПП), "Има такъв народ", БСП и "Демократична България".

Тогава тръгна слух, че Василева е била водач на групата отцепници от ИТН, които се срещнали с Кирил Петков в апартамента на тогавшния министър на спорта Радостин Василев, за да обсъдят преливането си в редиците на ПП. По това време лидерите на ПП говореха как търсят "10 почтени депутати", които да не гласуват за вота на недоверие срещу редовното правителство. На свой ред Виктория Василева категорично отрече да е участвала в подобни срещи.

Партия "Величие" е основана от Ивелин Михайлов, който е създател на т.нар. Исторически парк, намиращ се във варненското село Неофит Рилски. В началото на май стана ясно, че председател на "Величие" ще е полк. Николай Марков. Той е бивш кадър на Националната служба за охрана (НСО), но напуска след скандал с тогавашния президент Георги Първанов. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?