2374

Битката за шеф на БНТ: СЕМ поиска от Сашо Диков да докаже стаж в телевизия

Съветът за електронни медии е поискал от Сашо Диков да представи доказателство, че има изискуемия по закон поне петгодишен трудов стаж в телевизия, за да кандидатства за генерален директор на БНТ. Това стана ясно на днешното заседание на медийния регулатор.

Телевизионният водещ не е представил трудовата си книжка в комплекта документи, с които кандидатства за позицията, а СЕМ му дава 7-дневен срок, в който да го направи.

Ситуацията напомня за скандала от 2019 г. със световноизвестната оперна певица Дарина Такова. Тогава директорът на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ Столина Добрева поиска от Такова да се яви на конкурс пред комисия и да изпълни откъс от 5 музикални произведения, за да преподава училището.

Подобен е и случаят със Сашо Диков - за всички е ясно, че Диков е дългогодишен журналист, той е водещ на серия от авторски предавания в Нова ТВ и в "Евроком", бивш програмен директор на Канал 3 - от бюрокрацията обаче изглежда не може да се избяга.

Непълна документация е регистрирана и при университетския преподавател Светлана Божилова. Тя не е представила кратка автобиография и резюме на концепцията, с която кандидатства и също има 7-дневен срок, в който да го направи.

Останалите кандидати за поста в обществената медия – действащият й директор Емил Кошлуков, Венелин Петков, Василена Матакиева, Сашо Йовков, Красимир Ангелов и Ирина Величкова, са внесли всички необходими документи.

Мандатът на Кошлуков изтича в началото на юли, а до 15 юни СЕМ трябва да обяви кои са допуснати до същинската част на конкурса. Събеседването с одобрените кандидати е на 27 и 28 юни, а новият директор на БНТ ще бъде обявен на следващия ден.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Янка

Янка

04.06.2022 | 07:37

Този куриер на олигарсите вън от всички телевизии.

Отговори
2 2

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?