2374

Безобразие на плаж "Болата": Джип влезе в морето, за да пусне лодка ВИДЕО

Заснеха поредното безобразие на плаж „Болата”. На кадрите от NOVA се вижда как джип влиза буквално в морето, за да пусне своята лодка във водата. Въпреки че плажът вече е извън резервата, той все още е защитена зона.

Местните институции твърдят, че постоянно се извършват проверки. Но дори рано сутрин могат да се видят паркирани автомобили по плажа.

„Често се получават такива сигнали, на момента реагираме. Но правилата не се спазват, а голяма част от хората и не ги знаят”, заяви кметът на Българево Георги Янев. Глобите за паркиране на плажа са от 1000 до 3000 лева за първо нарушение, до 6000 лева за второ нарушение.

„Не е приятно в час пик между плажуващите да влиза автомобили, за да си пускат лодките”, коментира още Янев. „Трябва да се намери баланс между плажуващи и тези, които искат да ловят риба. В риболовния сезон до 120 лодки влизат от тук. Но това е в прерогативите на държавата, ние единствено можем да подаваме сигнали”, каза още Янев.

„Ние ако получим сигнал в общината, правим проверка на място, съставяме констативен протокол и изпращаме сигнала по компетентност до РИОСВ”, заяви Елица Петрова, началник отдел „Екология”, Община Каварна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Рибар

Рибар

25.07.2022 | 10:47

А според възмутените, как се спуска лодка в морето?

Отговори
2 3
...

...

25.07.2022 | 11:58

A възмутените имат ли позиция за стотиците избити от руския агресор деца в Украйна?

Отговори
1 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?