3906

Без обвинение: Пуснаха мъжа, с чийто пистолет детето на Божанков простреля друго

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто боен пистолет вчера 11-годишно момче простреля в крака 12-годишно момиче на празненство в Арбанаси, вече е освободен от ареста, без да му е повдигнато обвинение.

Това потвърди районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов за БНР.

Районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред.

 

Вчера детето на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков простреля 12-годишно момиче на рожден ден край Велико Търново.  Пострадалото дете е улучено в крака и е откарано в болница. 

"Няма опасност за живота. Травмата е лека, да се надяваме, че няма да има последствия", каза пред "24 часа" шефът на болницата във Велико Търново д-р Даниел Илиев.

Детето на Божанков е на 11 години и няма как да носи наказателна отговорност. Такава можеше да се търси от собственика на пистолета, който го е оставил без надзор и го е съхранявал неправилно. 

По първоначалните данни пистолетът бил оставен на пейка в двора на къщата, където течало партито. Децата помислили че е играчка, но той се оказал зареден и произвел изстрел.

Минути след инцидента депутатът от ПП и кандидат за новия парламент, който явно не е бил на партито, написа във фейсбук: "Моля за разбиране в този момент. Засега зная само, че на рожден ден в село Арбанаси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Големият ми син е в шок. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него, е вече добре - ранена е в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е.

"Не отговарям на телефона на вашите обаждания, защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях", написа Божанков.

Политикът, който в момента е в предизборна кампания като водач на листата на ПП-ДБ в Габрово, е от съседния град на Арбанаси - Горна Оряховица. Първоначално той бе депутат от БСП, но при последните избори избра Кирил Петков пред Корнелия Нинова.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?