Белово печели 140 хиляди лева от заменката

Близо 140 хиляди лева са постъпленията в общинската хазна на Белово от заменката на имота в Топлата вода, информираха от местната администрация. Процедурата е стартирана още през лятото на 2007 година, когато е извършена промяна в характера на собствеността на имота от публична в частна общинска собственост. Със същото решение местният парламент тогава възложил на екскмета Васил Атанасов да проектира санитарно-охранителна зона на Беловски минерални извори, с което същата да бъде извадена от площта на имота.

На 19 ноември 2008 година постъпи писмено предложение от управителя на "Автобусни превози - Септември" Георги Бончев за замяна на парцела, припомниха от общината. Офертата е качена в сайта още на следващия ден. След актуализация на програмата за разпореждане с общинска собственост по предложение на група съветници местният парламент е решил да извърши заменка на имота, съобразявайки се с тарифите, посочени от лицензирания оценител, обясниха от администрацията. От заменката в общинския бюджет са постъпили 138 087 лева ведно с дължимите данъци и такси.

Съгласно разпоредните на Закона за общинска собственост започнатите процедури по старите нормативни документи се довършват по стария ред. В случая заменката е започната през ноември 2008 година, когато е постъпило предложението, обясниха от юридическия отдел на община Белово. Хора, които се съмняват в качеството на работа на общината, нека дойдат на място и сами да видят как работим, коментира кметът Кузман Маринков. Отворени сме към всички, но няма да приема онези, които не познават нашата работа да дават квалификации за начина на работа на служителите, категоричен е кметът. Доказателство за качествената им работа са многобройните спечелени проекти през тези две години, както и фактът, че ние сме единствената община в страната с три сертификата за качество по ISO. Ние не сме си позволили да ходим и да се бъркаме в начина на работа на медиите и уважаваме всички, допълни кметът Маринков.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ивелина Добрева

Ивелина Добрева

09.11.2009 | 20:59

За каква процедура говори Маринков от 2008 г. Той наясноли е какво значи Министерско постановление? Пък и откъде да го знае, това го няма в трансфера на футболисти!

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?