1939

Бежанска криза: Украинци се заключиха в стаите, не искат да напуснат хотелите

"Оставаме на улицата", заявиха отчаяни украински граждани и призоваха правителството да преразгледа решението си за преместването им и да ги остави през зимните месеци в хотелите.

Стотици украински граждани и хотелиери протестират за втори пореден ден в центъра на Слънчев бряг. Много от демонстрантите са с куфари и казват, че хотелиерите вече им искат пари за престоя в базите, съобщава БНР.

Вчера стотици украинци, настанени в хотелски бази в Слънчев бряг, излязоха на протест в курортния комплекси с искането българското правителство да удължи програмата за подпомагане на хотелиерите, която приключва в края на октомври.

Правителството взе решение за преместването на украинските бежанци от хотелите в държавни и общински бази. Тъй като в момента част от хотелите вече са спрели изхранването на украинците, а в други са поискали такса, за да могат да останат там - много от бежанците са стегнали куфарите си и не знаят какво да правят.

"Оставаме на улицата", заявиха отчаяни украински граждани и призоваха правителството да преразгледа решението си за преместването им и да ги остави през зимните месеци в хотелите.

Сред множество украинци е на дневен ред въпросът как да се интегрират, след като непрестанно ги местят.

Междувременно Министерството на туризма също обяви, че помощта за украинските бежанци, потърсили временна закрила в България, продължава чрез настаняването им в държавни бази. Украинските граждани, потърсили временна закрила у нас, ще могат да се настанят в подходящи бази в 15-дневен срок, уточниха от ведомството.

Един от хотелиерите на Слънчев бряг Виолета Галева пита как ще бъдат изведени украинците, след като някои от тях се заключват в стаите и не искат да ги напуснат.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Кафа от украйна

Кафа от украйна

02.11.2022 | 03:24

Еййй бо.клуци нагли .до един в бежански лагери заедно с афганците и сирийците! И още по правилно еднопосочен билет за където и да е... Нямат работа тук!!! Търтеи ,лентяи ,наглеци!

Отговори
22 1
Вън

Вън

02.11.2022 | 00:08

От държавата ми нагли арагонтни туристи

Отговори
22 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?