71

БЧК и Главно мюфтийство събират средства за пострадалите от земетресението в Турция

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Република Турция на 6 февруари 2023 г. Открита е специална банкова сметка в лева:
IBAN: BG64UNCR76301078660913
За пострадалите от земетресението в Турция
Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.
Междувременно екип за търсене и спасяване от 12 души с 5 кучета от Планинската спасителна служба на БЧК отпътува снощи за Турция, за да се включи в спасителните дейности на място. Организацията има готовност и да предостави хуманитарна помощ от бедствения си резерв.
Българският Червен кръст изказва своята благодарност към всички, отправили запитвания за набиране на помощи.

В момента опитни и специално обучени екипи работят при изключително тежки условия на терен, като тяхната основна цел е спасяването на ранените и пострадалите. Предстои да бъде извършена оценка на дългосрочните нужди, за която колегите от Турския Червен полумесец ще предоставят допълнителна информация.
БЧК е в постоянна комуникация с Турския Червен полумесец и сформирания щаб на ТЧП, ръководещ операцията по подпомагане, както и с Министерството на вътрешните работи и ГД ПБЗН.

Главното мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в Република България също обявява дарителска кампания за пострадалите в тежкото земетресение. Нека бъдем съпричастни с нашите братя и сестри, призовават оттам.

Дарения могат да се  направят  на касите по Районните мюфтийства в страната, както и по банковата сметка на Мюсюлманското изповедание у нас:

Търговска банка "Д" 

IBAN: BG15DEMI92401000232957

BIC: DEMIBGSF DEMIBGSF

Необходимо е да се посочи целта на дарението.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?