46

Бащата на Сашко: Детето е на системи, но се съвзема

"Сашко е много по-добре. Възвръща функциите си. Много по-розови са му бузките и ръчичките, пие постоянно вода. Чакаме да го захранваме, тъй като това трябва да стане постепенно. Той е на системи и все още е много уморен. Но се съвзема”. Това заяви в ефира на „На Фокус” по Нова тв бащата на 12-годишният Александър.

Той подчерта, че ако детето му е оцеляло наистина само в планината - значи е свръхчовек. "Ако това се докаже, то това надхвърля моите представи за неговите възможности". Александър Цветанов благодари на спасителите, като ги нарече "доблестни мъже с огромни сърца, които са му върнали живота".

"Моментът, в който видях, че Сашко е жив и диша. Това е моментът, който ми се е запечатал най-силно в съзнанието. И моментът, в който видях, че си поема въздух". Това заяви в студиото на „На Факус” Веселин Георгиев, доброволецът открил изчезналия от 9 дни Александър от Перник.

По думите му той 5 минути не е могъл да повярва, че това е издирваното дете. „Радвам се, че сбърках и че не бях прав, защото първоначално вярвах, че той толкова дълго време не може да оцелее сам в планината. Застанах и се подготвях психически да отида до него, когато първоначално го забелязах”.

Мястото, в което е открит Сашко е с труден достъп. „Имаше храсти с пролуки между тях. Така го забелязах”, разказа Веселин.

Директорът на ПСС Емил Нешев разкри подробности от самото издирване. „Получихме информация, че има вероятност по-рано да се е случило всичко. В смисъл детето да не е изчезнало в часа, в който беше обявено първоначално. Тоест – той е имал повече време в светлата част на деня, за да се придвижи. Когато приключихме работата си на терен в понеделник, казахме на полицая, който координираше действията на терен, че искаме ориентир. Бяхме претърсили доста обширен район, но бяхме оставили южните склонове като по-невъзможни, защото за по-трудно проходими”.

След това спасителите сравнили траклоговете от GPS-ите. „Сравнихме данните и видяхме кои части не са обходени. След това започнахме методично да обхождаме района. Със сигурност това място е обходено. Имаше страшно много доброволци и спасители на терен”, подчерта той. И допълни: „Може би големият брой хора да е изплашил детето и то да се е скрило”.

„Имаше много хора в ниската част на района”, потвърди и доброволецът Милко Михалков.

И тримата спасители бяха категорични, че детето е било само в планината през всички дни на изчезването си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
И това всичкото Защо

И това всичкото Защо

20.11.2022 | 21:00

Гледате на живо бащата чифут създал със помощта на чифутска мърда и двамата проклети като Юди от Господа едно чифутско изпражнение което изпражнение вече ни е натресено на Българския трудолюбив Народ да го храним до смърта му като специален чифут от нашите данъци Какъв ресурс финансов остчеводен бе хвърлен само за търсенето на чифутското изпражнение нивга няма да се разберем

Отговори
2 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?