46

Баневи съдят за тормоз Гешев и заместниците му, искат 60 хил. лева

Николай и Евгения Баневи са завели дело в  Софийския градски съд за морални вреди и претендират за 60 000 лв. обезщетение от главния прокурор Иван Гешев и петимата му заместници.

Поводът е писмото, което главният прокурор и заместниците му изпратиха в началото на годината до всички европейски институции и посолства, включително и САЩ.

 В писмото на прокуратурата Баневи бяха споменати, като част от привлечените като обвиняеми „български граждани, считани от обществото за недосегаеми за правоохранителните органи“ и „известни олигарси“. За тях се посочваше, че „са отговорни за длъжностни присвоявания в особено големи размери, довели до фалит на едни от най-големите индустриални предприятия в България, пране на пари в размер на 1.5 млрд. лева; данъчни престъпления в особено големи размери и участие в организирана престъпна група”.

В жалбата си до съда Баневи определят квалификациите за тях като неверни, позорящи и увреждащи публичната им репутация, личната чест и достойнството им.

Делото се води от известния адвокат Михаил Екимджиев.

Той пише, че със споменаването на имената им в негативен контекст са нарушени техни права, защитени от Конституцията, Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи и НПК.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Огледало

Огледало

27.01.2022 | 08:43

Баневи са образец на проватизацията, която осъществи Ив. Костов. Прдприятията им бяха харизани. Всеки крадна колкото успя, колкото му стигаха възможностите, и... ги ликвидираха. По същия подход може да бъде съден всеки приватизатор у нас. Договорите са им перфектни /за приватизаторите/ и никой копче не може да им каже. А защо никой не насочва поглед към ликвидатора на икономиката ни, защо Костов не е поне разследван за прилагането на плана Ран Ът и унищожаването на икономиката. Най-малкото заради Гад Зееви и поразиите на евреина спрямо страната ни, заради Прамод Митал? Наверно неудобни въпроси към прокуратурата... Но суверена иска възмездие за Костов!

Отговори
1 0
От каскета Гешев и неговите заместници по големи престъпници няма

От каскета Гешев и неговите заместници по големи престъпници няма

26.01.2022 | 22:03

Чадърът на престъпността в България каскета Гешев и неговите заместници трябва да бъдат затворени в затвора и Брюксел трябва да го разбере това

Отговори
5 2
Стоичков

Стоичков

26.01.2022 | 18:33

Поредните,които ще осъдят държавата,а сметката няма да я плати Гешев и прокуратурата,а всички ние.

Отговори
7 2
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

26.01.2022 | 18:00

БАНЕВИ ГАРВАН -ГАРВАНО ОКО НЕ ВАДИ-В БЪЛГАРИЯ САМО ПАРИТЕ ЗА АДВОКАТИ ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ--ТЪРСЕТЕ ЩО ГОДЕ НЯКАКВА СПРАВЕДЛИВОСТ ОТ БРЮКСЕЛ

Отговори
4 8
Мимето

Мимето

26.01.2022 | 17:50

Кой друг освен соросоидчето Екимджиев може да защитава тези нагли и уродливи престъпници?

Отговори
10 5

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?