2374

България отговори на Русия за евакуираните българи от "Царевна" ВИДЕО

Руското външно министерство излезе с коментар за евакуацията от кораба „Царевна” в Мариупол. Москва завява, че моряците ни са спасени от руските и донецките сили. Докато очакваме моряците ни да се приберат на родна земя се появи изявление на говорителката на външното министерство на Русия. В него говорителят на ведомството Мария Захарова съобщава, че България наказва тези, които са спасили моряците, а поддържа украинците, които са изложили на риск живота и здравето им. Според Захарова, семействата на моряците би трябвало да са благодарни на Русия и да питат управляващите – защо политиката на страната ни в момента е такава.

В отговор - началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова заяви по NOVA, че изявлението на Русия не почива на истински факти и информация.

„Сами можете да си отговорите фалшива новина ли е, провокация ли е. Важното е че правителството през цялото време работеше активно и подкрепяше спасителната операция. Заради тяхната собствена безопасност, заради това те да бъдат емоционално и психически стабилни в този момент, не цялата информация е била предоставяна, съответно те няма как да уведомят техните близки. Но правителството през цялото време работеше”, коментира началникът на кабинета Лена Бориславова.

Вчера говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на ситуацията с кораба "Царевна" под български флаг, който се е намирал в продължителна блокада в Азовско море, предаде ТАСС.

"Сега членовете на семейства българи благодарение на действията на руските и донецките въоръжени сили благополучно ще се завърнат у дома. И вероятно у тях ще възникнат въпроси към своето ръководство: защо то наказва тези, които ги спасиха, и поддържа украинците, които поставиха под заплаха техния живот и здраве", написа тя в социалната мрежа "Телеграм".

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
32 коментара
Павел

Павел

18.04.2022 | 10:33

Когато Турция ни нападне след някоя година, ще видим дали вашите "приятелчета" от НАТО ще ни защитават.

Отговори
6 2
ZAX

ZAX

18.04.2022 | 11:06

Това от КГБ ли ти го сведоха?

Отговори
2 3
Павел

Павел

18.04.2022 | 14:13

Не е от КГБ. Простичко от демографската ситуация в страната. Само в Столипиново има 40000 човека готови да ти отрежат гяурската глава.

Отговори
1 2
Коко

Коко

18.04.2022 | 09:02

Тази толкова е противна!!! Като цяло просто Киро са такива, мазни лъжци, народа потъва в бедност, бизнеса се е задъхал, а тези мисля само за Македония. Незнам кога, ще преее чашата!!!

Отговори
5 3
Четете и разпространявайте!

Четете и разпространявайте!

18.04.2022 | 08:37

Атлантическия съвет на България публикува призив към политиците и управляващите незабавно да помогнат с оръжие на Украйна. Реакцията им е провокирана от вчерашното интервю на бившия украински президент Петро Порошенко, който отново настоя страната му да получи оръжие, за да не се води войната на българска територия. Ето и пълния текст на призива: Изтребители, танкове, противовъздушна отбрана, противотанкови ракети, минохвъргачки, гаубици и бронетранспортьори. Изпразнете пълните складове със съветско оръжие. На Украйна и трябва оръжие сега! Макар и старо, то ще и помогне, защото знаят как да го използват. Тяхното беше същото като нашето. Спрете да лъжете, че на България то и е нужно за отбрана. България отвсякъде граничи със съседи - членове на НАТО, с изключение на Сърбия. Единственият враг на България е Русия. Но тя няма да посмее да ни нападне, докато сме член на НАТО и на територията ни има съюзнически войски. Затова пращайте оръжието веднага! Така както направиха Полша, Чехия, Словакия, Румъния и балтийските държави. Да помогнем на Украйна да победи в тази война, за да не води Русия война на наша територия. Политици, глухи ли сте, слепи ли сте? Или сте се продали на Путин и предадохте Отечеството? Всичко скрито явно ще стане някой ден. И всеки от вас ще получи онова което заслужава. Всеки от вас, днешни политици, ще бъде съден според делата си. От Съда на историята със сигурност. Украинският народ днес брани и България, а вие, български политици, сте най-големия позор за България. Бъдещите поколения няма да ви простят! Без бой предавате България на фашистка роZZия... И стотици бойни машини от съветско време, които са в складовете на Българската армия. Скоро всичките трябва да отидат за скрап. Не само защото са морално остарели, но и защото НИКОГА повече няма да бъдат ремонтирани от фашистка роZZия, както и няма да има резервни части за тях. И в двора на Музея на армията няма място за тях и ще отидат в пещите на стоманодобивния завод в Перник. А на Украйна са нужни сега.

Отговори
2 3
...

...

18.04.2022 | 06:20

Защо българските моряци стоят под въоръжена охрана в Донецк? Сепаратистите ДОКОГА ще ги държат там? Защо не ги насочат към Москва, оттам - Турция (полети има) и оттам у нас? М?

Отговори
4 3
Павел

Павел

18.04.2022 | 01:01

Какво излиза че всичко което кажат руснаците е пропаганда,а което кажат западните медии е самата истина?! Нека попитаме моряците кой ги е спасил.

Отговори
15 8
Моряците

Моряците

18.04.2022 | 02:18

Спасени ли са?

Отговори
7 0
...

...

18.04.2022 | 06:17

До Павел - разбирам въпроса ви добре. Отговарям - НЕ ВСИЧКО, което кажат руснаците е пропаганда! Те вплитат в казаното парченца истина, лъжи и хибридни фейкове и сумарният резултат е ПРОПАГАНДА! Сега аз да ви попитам - ако русия не беше нападнала вероломно Украйна на 24-02-2022 г ЩЕШЕ ЛИ ДА БЪДЕ НУЖНО ДА СПАСЯВАМЕ МОРЯЦИТЕ И "ЦАРЕВНА"?

Отговори
5 5
Това не е отговор на българите

Това не е отговор на българите

17.04.2022 | 21:33

Българите са благодарни на Русия за оказаната помощ!

Отговори
24 12
Пловдив

Пловдив

17.04.2022 | 22:57

България осъжда руската лъжлива пропаганда!

Отговори
14 18
Нашето правителство целенасочено е работило за чужди интереси

Нашето правителство целенасочено е работило за чужди интереси

17.04.2022 | 21:25

Ама това правителство с вързани очи ли работи. Докога на бялото ще казва че е черно. Докога ще лъже българите за кои интереси работи. Срам и позор.

Отговори
25 7
питащ

питащ

17.04.2022 | 21:10

Значи да разбираме, че правителството ни е "работило активно" и целенасочено е "организирало" евакуацията на нашите мояци към Донецк, а не към Одеса, например?

Отговори
16 1
Отговарящ

Отговарящ

17.04.2022 | 21:21

Господи, прибери си вересиите! Руснаците блокирали кораба, после трябвало да им целуваме ръка, че били пуснали моряците. При положение, че сме трета страна във войната и би трябвало да пуснат моряците ни по най-бързия начин.

Отговори
13 16
Мир

Мир

17.04.2022 | 21:39

Хора, не спорете. Тя Лена ви го каза, подкрепяли са ги емоционално и психологически, обадили им са си да ги питат как са, а след това Донетските сили са ги освободили и са ги пратили в Донетск. А политговоренето 'активно работеше' значи 'нищо не прайхме'.

Отговори
19 5
Каква отврад, каква неблагодарност

Каква отврад, каква неблагодарност

17.04.2022 | 21:04

Боже какви слуги на неонацисти ни управляват!

Отговори
24 9
Как

Как

17.04.2022 | 20:45

Изумен съм, че тези хора са завършили Харвард.

Отговори
29 8
Честит имен ден на всички

Честит имен ден на всички

17.04.2022 | 22:03

Ако имате възможност да попитате някой обикновен американец какво мисли за университетите и колежите там ще останете изненадан, но ще си отговорите на въпроса.

Отговори
9 6

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?