49

Българин с две трансплантации изкачи най-високия връх в Африка

Единственият българин с две трансплантации – на сърце и бъбрек, покори днес най-високия връх в Африка - Ухуру. За постижението си Георги Пеев написа в профила си във Фейсбук:

„Тази сутрин в 6:36 ч. българско време Деси, Дидо, Иван и аз стъпихме на връх Ухуру (5895 м) в планината Килиманджаро. Благодаря на Деси и Дидо, че ни подкрепиха на върха в борбата за популяризиране на донорството, за да има повече трансплантации в България. Тази експедиция беше много специална, защото за първи път в света човек с трансплантирано сърце и трансплантиран бъбрек изкачи Ухуру“.

През пролетта Георги Пеев  спечели златен медал на 100 м бруст на Световното първенство за трансплантирани в Австралия, а преди по-малко от месец изкачи Мусала. Постиженията си той посвещава  на каузата: „Има смисъл от донорството. Има смисъл от подкрепата към българските лекари. Дано поне на едно семейство, спасило животи, дарявайки органите на свой близък, съм дал чувство на гордост“, казва той.

Снимка: Георги Пеев, Фейсбук

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
неразумни

неразумни

10.12.2023 | 16:07

хора има много . Но да им се прави реклама не не добре.

Отговори
1 0
МУН

МУН

07.12.2023 | 18:45

Някой е забравил да каже в коя африканска държава се намира Килиманджаро и неговият най-висок връх Ухуру. Защото Африка е доста голям континент и не всички си спомнят уроците по география.

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?