46

Българин на лична среща с Мъск, носи му покана и сребърен ритон

Коментарът на милиардера развълнува и институциите

"Българин, който има лична среща с Илон Мъск, ще му занесе официална покана от министерството и сребърен ритон." Това каза министърът на туризма Илин Димитров пред bTV, след като туит на Мъск с фотография на Белоградчишките скали предизвика фурор.

Той не разкри кой е нашият човек, който лично ще разговаря с милиардера, но добави, че има покана и за създателите на играта, на която Мъск оприличи скалите.

Димитров обясни, че иска да се организира и косплей фестивал по този повод. "Това ще е за феновете на видео игрите и ще могат да се обличат в костюми като герои на игрите", каза той.

Министърът на туризма обясни, че Мъск не е първият, който отбелязва уникалната красота на страната ни.

Той призна, че имаме и проблеми. "Да, ние имаме прекрасни места, но пътищата са лоши, инфраструктурата е лоша. Повечето красиви места са откъснати. Не е работа на министерството на туризма да асфалтира улици", коментира министър Димитров и добави, че България се възстановява добре, на фона на другите държави.

"Очакваме добър зимен туристически сезон. България става все по-популярна. И докато чуждите курорти вдигат ударно цените, ние успяхме да запазим едно чудесно съотношение между качество и цена на услугите ни. Зимните ни курорти се развиват много добре и аз съм щастлив", обясни още министърът.
  
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Мазни

Мазни

25.11.2022 | 09:33

Продатели

Отговори
0 0
От г-н Балев:

От г-н Балев:

24.11.2022 | 22:27

https://www.segabg.com/hot/category-then/bulgariya-posreshta-spacex-na-letishteto-shtruklevo

Отговори
2 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?