46

БАБХ се захваща извънредно с търговците на сладолед

Проверките на БАБХ ще включват обекти в цялата страна.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършва извънредни проверки в обектите за производство и продажба на сладолед поради настъпването на активния сезон на консумацията му.

Инспекциите ще започнат от 26 юни и ще продължат до 14 юли. Местата, които предлагат сладолед без предварително опаковане до крайния потребител, като колички, щандове на открито и подвижни обекти, ще бъдат подложени на проверки през целия летен сезон.

При местата, които предлагат сладолед без предварително опаковане, се изисква предоставяне на информация за наличието на вещества или продукти, които могат да предизвикат алергии или непоносимост.

Разделните прибори за разсипване на сладолед трябва да бъдат използвани за всеки вид сладолед, а съхранението им трябва да осигурява защита от замърсяване с патогени и алергени.

Лъжиците, предлагани на крайните потребители, трябва да бъдат предварително опаковани. Проверките на БАБХ ще включват обекти в цялата страна и са насочени към гарантиране на безопасността и качеството на сладоледа, предлаган на пазара през летния сезон.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
аноним

аноним

25.06.2023 | 19:29

Вчера по една от телевизиите споменаха,че тази агенция-по храните-е собственост на американска фирма!Истина ли е????

Отговори
2 0
Русия

Русия

25.06.2023 | 18:45

Не купувайте, Да го духа....

Отговори
1 0
Сладолед

Сладолед

25.06.2023 | 16:38

Ами то въобще дали това което се предлага е сладолед, да верно че е по стандарт, да ама стандарт в услуга на производителите, това което се продава е подобие на сладолед некакъв крем, рецептата на сладоледа е елементарна и въобще не е такава каквато я пише по опаковките, то от там трябва да се започне че клиентите се въвеждат в заблуждение, то това го пише в закона за потребителите, може би трябва да пише имитираш продукт на тези които не са по основната рецепта

Отговори
1 0
Лапай народе

Лапай народе

25.06.2023 | 15:57

Сладолед без мляко с шоколадова глазура от WC

Отговори
1 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?