Авторите на хита "Корона чао" с послание към премиера Борисов

Авторите на хитовото парче "Корона, чао" Драган Спасов-Дац и  Александър Митевски се обърнаха с послание към премиера Бойко Борисов във Фейсбук.

Поводът за това е една от последните им песни - "Целувката на Ана", която изпълняват на български език, пише Монитор.

"Господин Борисов, пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо..., на помощ идва първият съсед“, посочват авторите.

И добавят: "Сърдечни хора сме, пълни с любов, които умеят да обичат, когато са обичани. Има и от тези другите, но има навсякъде. Лесно е да мразиш, трудно е да обичаш, защото любовта и приятелството търсят разбиране, а ние трябва да се разбираме".

Изтъкват, че мисията на дуета им е да разпространява любов чрез музиката.

"За песента и любовта - няма граници, особено ако нямаме нужда от превод, за да разберем думите",казват те и напомнят, че Борисов дори е споделил във Фейсбук предишното тяхно парче "Корона, чао".  "Колкото повече езици разбира човек, толкова по-богат е.", казват те.

Препоръчват на Борисов да случа песента „Целувката на Ана“ и добавят: "Да не позволим да търсим помощ от съседите на другите етажи, защото те вече имат своя първи съсед“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Човекът

Човекът

14.12.2020 | 18:42

Е човек толкова пъти човек колкото езика знае.Сигурно Е обаче че човек се чувства добре когато се разбира с някой съсед без преводач.Примерно аз се променям в добрия смисъл когато разговарям с македонец, словак или руснак.

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?