Автомобилите на Google тръгват от утре из България

Колите на компанията започват новата си обиколка на страната, за да заснемат улиците

Автомобили на Google Street View се завръщат по пътищата на България от утре. През следващите месеци те ще посетят редица градове и ще преминат по множество пътни участъци в цялата страна. Тяхната задача ще бъде да осъвременят изображенията на градовете, пътищата и магистралите в Google Street View. 

Благодарение на Google Street View, потребителите вече имат възможност да посетят повечето български градове, много природни забележителности, архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове. Инфраструктурата не само в градовете, но и между тях, се променя и развива с течение на времето, затова Google цели изображенията да се актуализират редовно. Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре на път към различни дестинации. Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителности.

Първите кадри от пътищата на България бяха заснети през 2012 г., а услугата стартира малко по-късно през март 2013 г. В допълнение към улиците и пътищата, Google представя и панорами от пешеходни зони от български градове, както и други места недостъпни за коли. Благодарение на това потребителите могат да направят виртуална разходка до архитектурния резерват Старинен Пловдив, из Ботаническата градина в Балчик, Приморски парк Варна, да разгледат Седемте рилски езера, Белоградчишките скали и много други. 

Google обръща особено внимание на защитата на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани и по този начин тяхната поверителност е защитена. Street View предлага допълнителна функция за размазване на изображението (за физически лица, автомобили, къщи и т.н.), която може да бъде поискана чрез натискане на бутона „Подаване на сигнал за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Street View е популярна функция в Google Maps, която в момента е достъпна в повече от 220 страни по света, включително Антарктида и Арктика. Повече информация за местонахождението и маршрута на автомобилите ще намерите на  https://www.google.com/streetview/understand/.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Тоя гугъл

Тоя гугъл

26.03.2021 | 08:35

си е чисто отзад егаси боклусите.....ко снимат *** да *** айде да си ходат.

Отговори
0 0
Е това са шпионите

Е това са шпионите

25.03.2021 | 22:33

Гешев, иди се перчи на големия брат.

Отговори
0 0
Русофилистичен трол

Русофилистичен трол

25.03.2021 | 15:50

Ето на, амариканските шпиони снимат секретните улици на България!

Отговори
3 1
Нали

Нали

25.03.2021 | 15:52

За да имат информация империалистическите агресори, когато ни нападнат, къде има ефтинки кръчмета, нали!

Отговори
6 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?