49

Авиокомпания заряза българи в Скопие

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air е оставила пътниците си от Женева за София във вторник (27 октомври 2022 г.) на летището в Скопие, съобщиха пред TravelNews потърпевшите. Самолетът не е успял да кацне следобяд в София заради голямата буря, тъй като нашето летище беше временно затворено. Пренасочен е към Скопие, където над 160 човека е трябвало да бъдат извозени с автобуси до България.

„Почти 24 часа чакахме рейсовете, а някои спахме на летището в Северна Македония. Авиокомпанията не ни осигури хотел, вода и храна“, коментираха засегнатите пътници. Те ще подадат жалби в Комисията за защита на потребителите. Други са взели таксита до София, за да се приберат. Те са платили по 200 евро на автомобил. Отделно македонските и българските власти са правили проблем на шофьорите, тъй като нямали право да правят курсове между двете страни.

Днес други пътници на Wizz Air от отменен полет за Валенсия повече от шест часа чакат на Терминал 1 на летище "София", без яснота кога ще могат да заминат, съобщи БНР. Проблеми има и с друг полет на авиокомпанията за Копенхаген. От екипа са обяснили на хората, че има развалени самолети и поради тази причина не се знае по кое време ще се осъществи полета до Валенсия. Има майки с малки деца. На хората са обяснили, че ако си тръгнат, най-вероятно няма да могат да им възстановят сумата. Обяснили са им, че ако не успеят да се качат на този полет, те ще бъдат компенсирани или ще могат да презаверят за следващия полет в събота.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Войводата

Войводата

29.09.2022 | 15:51

Поне не ги е зарязала в чужда държава

Отговори
2 0
Атанас

Атанас

29.09.2022 | 15:22

И аз така чаках 4 часа в Неапол и 20-тина дни по-късно ми изплатиха обезщетение. Адвокатите се справят добре със закъсненията на превозвачите. Потърсете в гугъл как да си вземете обезщетението от wizzair.

Отговори
4 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?