71

Атанасов: Посланикът на Украйна знае с какви оръжия разполагаме и кое ни е излишно

Скандално изявление направи съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов по БНТ тази сутрин. Той разкри, че е имал среща с посланика на Украйна в България, който знаел в подробности с какво разполага страната ни и какво е в излишък относно оръжията, които могат да бъдат изпратени на Киев.

Ето точния цитат от Атанасов: 

"Не знам дали е разумно да го казвам публично. Преди две седмици имахме среща с украинския посланик в България. Той знае в подробности с какво разполагаме и кое ни е излишно. В комуникацията си с българските власти украинското посолство е наясно какво имаме в излишък, което може да им бъде полезно. Никак не е сложна тази задача (с военната помощ за Украйна)."

От думите на ген. Атанас Атанасов, който беше шеф на парламентарна комисия по национална сигурност, както и шеф на българското контраразузнаване, излиза, че украинският посланик шпионира в България. Украйна не е натовска държава, а наличностите в българската армия би трябвало да представляват класифицирана информация. Въпросът е как посланик Москаленко е научил в детайли с какво разполага страната ни и какво може да даде на Киев. 

Риторичен въпрос е дали посланикът ще бъде изгонен от България, както стана с руските му колеги преди няколко месеца, за чиято шпионска дейност не бе представено нито едно доказателство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?