46

Атанас Пеканов: Усилията ми ще бъдат насочени към изпълнението на ПВУ

Усилията ми в идните месеци ще бъдат насочени към изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост, оперативните програми, както и европейските теми като цяло, предава БГНЕС.

Това коментира днес Атанас Пеканов, който по-рано днес бе обявен от президентската институция за служебен вицепремиер по управление на европейските средства. Той заемаше този пост и в рамките на предишното служебно правителство на президента Румен Радев.

Във Фейсбук профила си Пеканов написа: "Приятели, приех поканата на президента Румен Радев отново да заема отговорната позиция на вицепремиер по управление на европейските средства в служебния кабинет. Макар сложните задачи, които стоят пред страната ни, да изискват работещо Народно събрание, политическата криза доведе до нови предсрочни парламентарни избори. В следващите няколко месеца държавата ще бъде управлявана от служебно правителство и благодаря на държавния глава за доверието.

Встъпвам с ясна представа за трудностите, пред които ще бъдем изправени. Ще работим усилено, с компетентност и грижа за хората, за да гарантираме, че България ще премине през поредните турбуленции.

Усилията ми в идните месеци ще бъдат насочени към изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост, оперативните програми, както и европейските теми като цяло.

Вярвам, че с много труд и целенасочени действия, можем да донесем успокоение в тези предизвикателни времена, да помогнем на институциите да работят в полза на обществото и да допринесем то да бъде по-сплотено и успешно", казва новият служебен министър.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ПВУ

ПВУ

01.08.2022 | 20:57

ПВУ-то гледай,то е важно!

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?