1939

Атанас Пеканов проговори дали ще основе партия

Бившият служебен вицепремиер Атанас Пеканов проговори за слуховете, че ще основе собствена партия в свой пост във фейсбук с думите:

"През последните дни в публичното пространство се завъртяха множество спекулации с името ми. Благодаря много за вниманието и интереса на медиите. Но искам да ви кажа, че слуховете за моя партия са силно преувеличени".

Наскоро той отново призова в социалната медия да не се обръща внимание на жълтини и спекулации.

Пеканов се спряга като лице на нова широка лява платформа, която да обедини много неправителствени и граждански организации, университетски преподаватели и известни личности, гравитиращи около Румен Радев.

По думите на Пеканов обаче той се е завърнал абсолютно приоритетно към академичните задачи, далеч от политиката.

Ето какво гласи цялата му публикация:

"Работя отново по теми, които смятам, че имат огромно значение, макар понякога да изглеждат теоретични и чисто технически. От една страна в рамките на научните ми разработки, които бях оставил настрани за известно време. Те касаят влиянието на текущата парична политика на централните банки върху доходите на различните групи от населението - чрез нови и детайлни данни за всички домакинства в Еврозоната и различни модели можем да разберем как и кой печели и кой губи от текущата парична политика и тя да бъде по-добре съобразена, за да помага на мнозинството от гражданите.

Изключително ключови през тази година са и решенията по отношение на бъдещето на Пакта за стабилност и растеж - това са европейските фискални правила и цялостната визия за икономическата архитектура на ЕС, по която от години сред експертите се обсъждат най-различни предложения за реформи. Такива реформи ще бъдат нужни за да могат фискалните правила да отговарят на реалностите на 21-ви век. Промените са назряли на европейско ниво и са ключови и за дългосрочното съществуване на еврото. Те ще трябва да бъдат решени в идните месеци и европейските институции и страните-членки ще трябва да заемат ясни позиции за това как виждат бъдещето на европейската икономическа политика и интеграция.

Винаги съм на линия за дискусии по тези теми, за важните дебати по европейските въпроси, в които България също трябва да бъде активна. Те може и да изглеждат технократски, но всъщност до голяма степен ще определят икономическото развитие на страните-членки през идните години, и по този начин - благоденствието на техните граждани."

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Хипотеза

Хипотеза

25.01.2022 | 19:17

Ако РР възложи - ще стане! Така мисля.

Отговори
5 2
Мъ то мислило Даже Чифутчето

Мъ то мислило Даже Чифутчето

25.01.2022 | 18:53

Пеканов А може ли докато мислиш Еврогейски през туй време лойта ти Еврейска и гейска да се топи в някоя пещ Нъл може И мисли бе чадо на Юда

Отговори
3 5

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?