46

Асен Василев с коментар за инфлацията, изборите и Лена

Изказването ми за дупките в чорапогащниците на учителите бе, че системата е недофинансирана, каза Василев

Ако погледнем заплати спрямо цените, българските граждани са напред. Малко напред, но напред. Това коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в "Още от деня" по БНТ.

Инфлацията у нас е 14%, а в ЕС е 10%. Тези десет процента се получават сумарно от държавите. Цяла източна Европа бе ударена много сериозно от войната в Украйна, каза Василев. По думите му заради войната и кризата и това, че страната се лута накъде да поеме, не може да тръгне напред.

Василев коментира и подреждането на листите с кандидат-депутати. Във всеки от избирателните райони прегледахме кой колко гласа е получил на последните избори и на база на това формирахме листите. На база на избирателите, колкото повече гласове е получил, той е по-напред, обясни съпредседателят на ПП. Нормално е да има недоволни и тук-там искри. Мисля, че листите са добре конструирани, но ще видим на изборите, каза той.

Според него Лена Бориславова ще помогне на каузата. "Изключително важно е, ако има жени, които искат да се борят въпреки помията в политиката, да се подкрепят", заяви Василев.

Изказването ми за дупките в чорапогащниците на учителите бе, че системата е недофинансирана, каза Василев по повод предишно изказване, в което твърди, че учителите ходят с чорапогащници с дупки.

За Василев 1 млрд. лв остават в нашия бизнес, ако приемем еврото. Пестим 1 млрд. от превалутиране. Очакваме над 60 млрд. евра да влязат от плана за възстановяване, ако ги вкараме в малко фирми, ще получим малка група богати хора и голяма група - бедни. Ако се дадат на всички фирми, ще може да си купят ново оборудване, обясни той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
чичовото

чичовото

28.02.2023 | 23:57

ох,на чича.....

Отговори
0 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?