4020

Арестуваха ало измамници: Отмъкнали 13 000 лв. от възрастна жена, а от мъж 4000 лв. в София

Задържаха двама мъже в София, които чрез телефонни измами отмъкнали от възрастна жена 13 000 лева, както и два златни пръстена, а от друг възрастен мъж - 4000 лв., предава прокуратурата

В.А. е привлечен към наказателна отговорност за това, че вчера около обяд в София е помогнал в ограбването на възрастна жена чрез телефонна измама. Жертвата била заблудена, че говори с полицай и дала общо 13 000 лева, както и два златни пръстена на извършителите.

В.А. казал на жената, че трябва да съдейства за залавянето на „престъпници" чрез предаването на сумата. С това октраднал от Д.С. първоначално 6500 лева и два златни пръстена, като ги предал на другия съучастник в измамата. 

 След това около 18,00 часа отново заблудили жената, че трябва да предаде още 6500 лева за „залавянето на престъпниците" и тя го направила. Общо била измамена с 13 000 лева. 

В.А. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че в края на миналия месец в София, в съучастие като помагач с М.М. и още един човек, който не е установен, извършили още една телефонна измама. Те заблудили Й.К., че разговаря с „комисар Николов от ОДМВР", като казали, че са им необходими 4000 лв. за залавянето на телефонни измамници. Възрастният мъж повярвал и им ги дал. 

М.М. е обвинен и за това, че преди дни в София е държал огнестрелно оръжие – пистолет „Макаров", без да има разрешение. 

По случая е образувано досъдебно производство, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода". С постановление на наблюдаващ прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на прокурора, че обвиняемите могат да извършат друго престъпление и наложи на двамата най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".

Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?