49

Антоанета Цонева: Връщането на хартиените бюлетини означава да влошим качеството на изборния процес

Връщането на хартиената бюлетина означава да влошим значително качеството на изборния процес и да върнем България много назад в защитата на правата и интересите на избирателите. 

Това каза народният представител от „Демократична България“ Антоанета Цонева пред БНР по повод предстоящото заседание на правната комисия в парламента, където ще бъдат разглеждани проекти за изменения на Изборния кодекс.

“Няма да отстъпим от тази наша позиция. Ще я защитаваме до края, ще сочим числа и аргументи. И ще отстояваме изборът да бъде с машини. Няма да подкрепим резултатите от машинния вот да бъдат отчитани от разписките от машинния вот и преброявани на ръка, защото на практика ще имаме гласуване с машини и броене на ръка”, коментира тя. 

Според нея активността на ГЕРБ за връщане на хартията се дължи на желанието им да отидат на избори по други правила. 

“ГЕРБ са ожесточени противници на машинното гласуване. Знаете, че те внесоха и жалба в Конституционния съд. Винаги са били против. И в момента продължават по всички възможни начини да атакуват дневния ред, вкарвайки този законопроект и търсейки възможност за съюзници в парламента, за да бъде прокаран”, допълни тя. 

Антоанета Цонева поясни, че основната тема за  “Демократична България” при евентуално връчване на третия мандат е да имаме действащ кабинет и парламент, за да може да има адекватни реакции на кризата и да бъдат подпомагани домакинствата и бизнесът.

“Междуличностните отношения и егото трябва да бъдат оставени настрани. Приоритет трябва да бъде наличието на действащ кабинет и парламент, за да се реагира адекватно на кризите”, каза тя.

Антоанета Цонева смята, че хоризонтът на управление трябва да е до януари 2024 г., за да бъдат изпълнени две ключови задачи - приемане на еврото и влизането на България в Шенген.

"Решенията в “Демократична България” се вземат от нашите органи", каза депутатката в отговор на въпрос дали някой се опитва да подшушва на "Демократична България" с кого да влезе в съюз, за да има правителство. Тя допълни, че всичко се прави на база решения и оценка на ситуацията, както и разговор с обществото.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Бъбу

Бъбу

16.07.2022 | 07:44

Така като я гледа човек тази на какво му прилича, на една тъпа, креслива и с претенции лес..... ка.

Отговори
2 0
Бъбу

Бъбу

16.07.2022 | 07:40

Тази кака цона пак не знае къде се намира, герб искали, ами ще искат като са най голямата партия. Ами вие защо неистово искате маши ките за гласуване, пък и да не се броели отрязъци те, за да си ги нагласите както искате. Както и да ги гласните пак ще имате една шепичка депутати от които нищо няма да зависи. Пък и тръгнали да мечтаят за мандат за правителство. Тази за вицепремиер ли се гласи или още по високо. Смях, герб трябва да им теглят м.... та на всички дето "със всеки друг можели да направят коалиция само не и с герб". Само дето Герб, ще трябва да си избира с кой да прави коалиция, ама тези не виждат нищо от навирените си носове. Ясно е накъде клонят везните при избори и ако тези и подобните им продължават да си фантазират за разни коалиции ки помежду си, значи че за тях няма никакво значение волята на народа. За тях е важно да си нагласят с машинките някое Пп с 2-3 гласа в повече, и слугинажните телевизии с мед на сърцето да каканижат "най голямата партия". Най голямата ама друг път. Та кака Цона и подобни въобще не се интересуват от гласовете на избиратели, важното е да няма бюлетини, да сатанизираме партия герб и да мислим как да си разпредели постовете, зер идат едни пари от Европа. А пък волята на избирателя да върви........

Отговори
2 0
Мамооооо

Мамооооо

15.07.2022 | 19:25

ДБ са събрали всички грозотии от страната

Отговори
4 0
Анализатор

Анализатор

15.07.2022 | 18:09

Само с *машинките* имате 1% шанс да сте пак в парламента.

Отговори
4 1
рок певицата Милена

рок певицата Милена

15.07.2022 | 15:11

Демократична България = Джендърите в България!

Отговори
5 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?