Антирекордьори сме по ИСПА

От всички страни в Европейския съюз България е усвоила най- малко средства по линия на програма ИСПА. Това съобщи зам.- министър на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя уточни, че от предвидените 580 милиона евро, предвидени за околна среда по тази програма, са усвоени едва 32%. Василева добави, че заради забавено изпълнение по ИСПА се налага много проекти да бъдат дофинансирани от държавния бюджет. Зам.- министърът даде за пример пречиствателните станции в Кюстендил и Смолян. Там са необходими 69 милиона евро допълнителни средства от държавния бюджет, допълни Василева.

Междувременно регионалният министър Росен Плевнелиев заяви, че отпуснатите около 40 млн. лева от бюджета за довършване на десетте пътни проекта по ФАР са минималната сума. Ще гледаме да се вместим в нея. Категорично сме решени да приключим проектите, за да можем да си получим от Европа остатъка, допълни министърът.

Става дума за 18 договора по 10 пътни проекти от Финансови споразумения за периода 2001-2005 г. Общата им стойност е 93 989 144,66 евро, от които 50 819 605,41 евро са по ФАР.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?