46

Антициклони диктуват времето 10 дни, синоптик с ледена прогноза по Йордановден

Повече от десет дни градусите остават високи според прогнозата на синоптика на NOVA Николай Василковски. Ето я и в пълен вариант:

В следващите почти 2 седмици времето на Балканите ще се определя от антициклони – съществени валежи не се очакват, сутрините често ще са мъгливи, следобедите - слънчеви с температури над обичайните за сезона.

Така започва вторият ден на Коледа – в часовете до обяд видимостта по поречието на Дунав, в източните части Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще е понижена. Предстои тих и слънчев ден с минимална облачност и температури от 9 до 14-15 градуса.

Във вторник ще е по-топло, като навсякъде температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. От северозапад обаче, облачността временно ще се увеличи, вятърът ще се усили, по-осезаемо в Дунавската равнина и на изолирани места в по-късните часове ще превали дъжд в незначителни количества.

Срядата ще е с повече облаци, но слаби превалявания са възможни на съвсем малко места в Южна България. Ще захладнее - дневните температури и в сряда, и в четвъртък ще са по-ниски – до максимум 10 градуса.

Около Нова година – отново мъгливо в равнините сутрин, слънчево следобед с температури от 10 до 15 градуса. Новогодишната нощ  - тиха и преобладаващо ясна, около полунощ термометрите ще се движат между 3 и 7-8 градуса.

В първите дни на 2023 година нетипичното затопляне ще продължи – през деня с температури в отделни райони до 17-18 градуса. Промяна в обстановката на този етап се очертава в дните около Йордановден с нахлуването на по-студен въздух. Ако прогнозата се запази, над страната ще премине фронт с валежи от дъжд и сняг, който ще върне усещането за зима.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Значи Пловдив се събужда с кристално чист въздух,когато ги няма ордите

Значи Пловдив се събужда с кристално чист въздух,когато ги няма ордите

26.12.2022 | 14:22

От балкански и др.селяци,навлезли и окопирали града ни в работните дни и новите”пишман-граждани”на квартира,инсталирани в предприятията ни.Изводът какъв е?Ние,Пловдивчани,сме си много по-добре без тях.Като ги няма,хем чист въздух си дишаме,хем проблем с теанспорта няма,нито тапи и задръстване,нито пренаселване и блъсканица.Всичко негативно в града ни го създават селските преселници,дошли на финансов туризъм в родния ни град.

Отговори
6 12
Osho

Osho

26.12.2022 | 19:26

окОпирали, тЕАнспорта

Отговори
5 2

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?