1553

Анита от Асеновград: С мен се случи чудо

19-годишната Анита Чобанова от Асеновград, която претърпя чернодробна трансплантация - с първи думи пред bTV. Операцията  беше извършена в понеделник в турска клиника.

Неин донор стана майка ѝ. Съдбата на момичето трогна хиляди хора, и само за два дни бяха събрани 200 хиляди лева за животоспасяващата интервенция. 19-годишното момиче беше оперирано в Турция.
„С мен се случи чудо. Чувствам се като преродена. Майка ми ми даде част от черния си дроб, който в момента се възстановява до 100% в тялото. Самата мисъл е чудо, което не съм мислила, че някога ще преживея“, това са първите думи на Анита след трансплантацията.

Анита вече е изведена от реанимация и бавно се възстановява от тежката операция продължила осем часа, казва приятелят и Иван, който е неотлъчно до нея.

„Тя се възстановява доста добре към момента. Вените са отворени към дроба, той функционира. След всеки преглед докторите казват „супер“, разказа той.

„Благодаря на цяла България, на всички хора, които ме подкрепиха. Вие ми дадохте шанс за втори живот“, добави 19-годишното момиче.

Все още не ясно колко дълго Анита ще остане в болница.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?