Най-чаканата новина! Ангелкова обяви кога стартира летният сезон ВИДЕО

Неизвестните, по отношение как и кога можем да очакваме различните видове туристи, са много, коментира тя

Работим в тази посока новият активен летен сезон да започне от 1 юли. Това означава да имаме възможност да посрещаме и чуждестранни туристи. От 1 юли плажовете ще бъдат готови.

Това заяви в ефира на Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Неизвестните, по отношение как и кога можем да очакваме различните видове туристи, са много. Непрекъснато водим разговори както с министри, така и с управители на големите туроператори.

Имаме уверение, че ако се пътува в рамките на ЕС, да имаме възможност за чуждестранни туристи", заяви тя и поясни, че настоява за единни правила за пътуване в границите на Съюза. Според нея страхът ще е един от основните елементи при планирането на бъдещо пътуване.

"Работата в сектор туризъм ще бъде нова, различна и няма да бъде такава, каквато я познавахме преди пандемията. Изключително важно за една дестинация е тя да бъде сигурна и да предлага такива мерки, които да гарантират здравната безопасност, и да вдъхват увереност. България е давана за пример за изключително бързите и навременно взетите мерки", добави Ангелкова.

Тя поясни, че в сектора всичко не работи и няма как да се каже кой е по-малко или повече засегнат. Заповедта за туристически пътувания в страната отпада на 13 май.  В понеделник ще бъдат представени изготвените правила и изисквания за туризъм.

 
  •  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Shtagi

Shtagi

09.05.2020 | 16:23

Сезона ще започне тогава когато хората решат. Колко и да е жалко сезон тази година няма да има. Във хората има страх, други нямат отпуск, трети си загубиха работата, плаши неизвестноста като солта не позволявала заразяване.

Отговори
0 0
Перка на акула

Перка на акула

09.05.2020 | 14:01

Плашилкова - ОСТАВКА

Отговори
1 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?