71

Андрей Райчев: Зеленски начело на Украйна е все едно Хачо Бояджиев начело на България ВИДЕО

Зеленски е нискокачествена топка, която ни пробутаха по безобразен начин, заяви социологът

 

"По кой въпрос се делим. Изток-Запад. Не, не, това въобще не е така. Това е ментето, което ни пробуват антипутинистите. Те през цялото време разказват, че който не обича Зеленски е путинист. А това е тежка ала-бала." Това заяви Андрей Райчев пред БНТ.

Според него изобщо не е задължително да харесваме Путин, за да мразим Зеленски. "Например, аз конкретно, го смятам за изключително нискокачествена топка, която ни пробутаха тук по безобразен начин и която вреди на света и на украински народ. Така мисля. Знаете ли, Зеленски начело на Украйна е все едно Хачо Бояджиев начело на България. Това гледаме. А кмет на Киев е все едно Кубрат Пулев да сложим. И това е ситуация, която ни се пробутва, че който не харесва Зеленски е за Путин. Това не е вярно. Украинците лъжат по цял ден, те само лъжат. Вземете Мариопул. Ужасна, страшна трагедия, битка на живот и смърт между заклети врагове. Какво ни разказа правителството в Киев, че те евакуират тези хора. Ние гледахме как ги пленяват с очите си, а те ни разказват за евакуация. Това по цял ден е лъжа. Вземете Евровизия. Те спечелиха Евровизия. Как? На 6 страни им се подмени вота. Долна лъжа! "

Виждам стабилизация в българското обществено мнение за войната и почти не се мени, групите се образуваха и много малко преливат. Нещо което е необичайно, нещо което се случи на България с коронавируса съвсем скоро. Не виждам принципна разлика между това което гледахме по време на коронавируса и сега. Това буквално е същия въпрос, защото е наследен. Светът като цяло влезе в тази оптика на украинската война и проблема Путин, пренасяйки проблема от коронавируса. Това каза социологът Андрей Райчев в "Панорама". 

"Когато господин Зеленски го предложиха за нобелов лауреат за мир, аз казах, че ще подкрепа ако Путин го предложат за медицина, той излекува света от коронавируса, той подмени кризата, той подмени страха", каза още Райчев.

"Изобщо не е задължително аз да харесвам Путин, за да мразя Зеленски. Аз го смятам за изключително нискокачествена топка, която е пробутана по безобразен начин, която вреди на света и на украинския народ. Това е ситуация, която ни се пробутва, че който не харесва Зеленски е за Путин, ама това не е верно", коментира Андрей Рачев.

Войната в Украйна раздели света на две. Обществото у нас също е разделено на два лагера и започна да се мрази. Той уточни, че е срещу войната, но не е убеден в невинността на украинците.

„Казва ни се, че който не застава зад Зеленски, подкрепя Путин. Напрежението между двата лагера расте. Аз не съм за Путин. Той причинява на Русия най-голямата беда в последните 200 години“, подчерта Райчев.

„Това, което наблюдаваме е контрапродуктивно и вреди на Запада. Западният човек не знае какво е да живееш в комунизъм и пропагандата. В същото време се усилва подозрението на българина срещу Запада. Наблюдаваме истерия, която е контрапродуктивна, а именно колко манипулативен и зъл е Западът“, заяви още Андрей Райчев.

„България винаги е била или края на Запада или края на Изтока. Сега сме най-източното място на Европа. Това е нашето привилегироване. Нас ни разменят. Ние сме и двете. Нашата идентичност е велика и трябва да си я обичаме“, обясни социологът,

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
ZAX

ZAX

21.05.2022 | 19:31

За най-голямо съжаление, жалко за България където прелива от подобнио жалки създания. Примитивна физиономия, дефект в говорът, ментални смущения и пещерен комунист. Да и както всеки душевно мръсен и низък комунист, най-много обича парите. Природна грешка, показвана по гнусните български телевизии.

Отговори
2 5
Али

Али

21.05.2022 | 18:01

Трола Райчев в действие. Вервайте му

Отговори
4 5
Добре

Добре

21.05.2022 | 17:10

Ама за сега Зеленски се справя перфектно

Отговори
5 5
Филибелия

Филибелия

21.05.2022 | 16:42

A бе пелтек,по-добре Хачо,начело на България от колкото тъ,пия зелен чорап -Радев !

Отговори
7 7
Роси

Роси

21.05.2022 | 15:45

30 години фъфли бълбука преплита ръце без една точна прогноза, имал голф клуб и е милионер само лъжците ли просперират в тази държава

Отговори
8 6
пичага

пичага

21.05.2022 | 15:18

Тоя пак ръси глупости !

Отговори
10 8
филибето69

филибето69

21.05.2022 | 14:39

Само дето и ти, и зеленски - двамата заедно на Хачо Бояджиев не можете да му се опрете на малкия пръст!

Отговори
8 7
Лилов

Лилов

21.05.2022 | 13:35

Ти си олицетворението на Изтока и на Запада, сучеше от комунизма сега сучеш от псевдокапитализма тука и никога не си валат, защо търпим такива шарлатани като теб при това кредитен милионер го отдавам на нашето невежество и овчедушие

Отговори
20 10
Taka e

Taka e

21.05.2022 | 14:06

Все едно селският безрабортен идиотин Грънча да ти обяснява за капитализма или ПОТната телевизия, финансови анализатори, не знам си какво, комунизма лош, капитализма - супер и за капак не могат да си платят таксите, бабичките да събират помощи, че да ги спасявали!

Отговори
9 9

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?